Hlavní obsah

Kozel má první skalp Slavie. Bláznivý zápas, smál se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavia byla posledním mužstvem, které Luboši Kozlovi v české nejvyšší soutěži jako trenérovi odolávalo. Nyní se sešívaného skalpu po osmi porážkách a sedmi remízách dočkal. Liberec hrající v deseti porazil úřadující mistry 1:0. „Obrovsky cenné vítězství. Je pravda, že jsem ji ještě nikdy neporazil, ale ve dvacáté minutě bych si nevsadil, že to vyjde zrovna teď,“ upřímně uznal liberecký trenér. „Viděli jsme bláznivý zápas,“ doplnil.

Foto: Vít Černý, ČTK

Trenér Liberce Luboš Kozel během duelu se Slavií.

Článek

Jeho tým sice vedl 1:0, jenže hrál v deseti bez vyloučeného stopera Štetiny, kterého krátce po něm ze hřiště následoval i jeho parťák ze středu obrany Plechatý, jehož museli Liberečtí pro změnu vystřídat kvůli zranění.

„Nešlo o jednoduchou situaci,“ přiznal Kozel. Do středu obrany stáhl kapitána Mikulu s Purzitidisem. „Kluci byli zdravě naštvaní. Přešli jsme na čtyřobráncový systém a odehráli tak celý první poločas. Ale věděli jsme, že budeme mít problém ve středu hřiště, když nám tam hráč chybí,“ popsal taktické šachy, kdy se snažil eliminovat křídla sešívaných.

Foto: Vít Černý, ČTK

Radost hráčů Liberce z gólu proti Slavii.

„Ve druhém poločase jsme šli na rozestavení 3-5-1 či 5-3-1. S tím, že tři středoví hráči pracovali trochu jinak, a myslím, že to docela fungovalo. Zase tolik šancí si Slavia nevytvořila. Hřiště není v dobrém stavu, což hrálo s námi. Od dvacáté minuty Slavia tvořila a hodněkrát jí terén situaci ztížil, naopak nám spíš pomáhalo,“ uznal Kozel, jehož tým se po cenném triumfu poprvé v sezoně vyšvihl do elitní šestky.

„Měli jsme v některých situacích i štěstí, které však vždy potřebujete, když chcete porazit silné mužstvo. Kdyby mi někdo řekl, že zápas zvládneme vítězně, přestože budeme hrát sedmdesát minut v deseti, nevěřil bych tomu. Musím celé mužstvo pochválit za pracovitost a kvalitu v defenzivní fázi. Platí to třeba i pro Rondiče, který nahoře odvedl ve druhém poločase spoustu práce a mužstvu vždy trochu ulevil. Jsem spokojený,“ uzavřel.

Reklama

Související témata: