Hlavní obsah

Král střelců udeřil v první minutě, posily se přidaly! Sešívaní začali kanonádou

Aktualizováno

Fotbalisté pražské Slavie zvítězili v Rakousku ve svém prvním přípravném zápase nad St. Pöltenem 5:0. Branky ještě do přestávky vstřelili Musa, Holeš a Zima, v závěru utkání se přidali nováčci Malinský a Karafiát. Chorvatský král střelců minulého ročníku české ligy se trefil dokonce hned v první minutě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Petar Musa si uchoval střeleckou formu...

Článek

Prvním soupeřem sešívaných na herním soustředění v Rakousku byl rakouský SKN St. Pölten. Český mistr ho pozřel jako malinu...

Trenér Jindřich Trpišovský zvolil pro oba poločasy kompletně rozdílné jedenáctky. V první půli se sešívaní představili v netradičním rozestavení 3-5-2, kdy se na hrotu představili bok po boku Petar Musa a Stanislav Tecl.

A právě chorvatský snajpr, který spolu se sparťanem Liborem Kozákem získal korunu pro krále ligových střelců, otevřel účet Slavie v letní přípravě. Hned v první minutě!

Brzy se přidali také Holeš a Zima. Posily z Liberce pak zaúřadovaly zase v závěru utkání. Trefili se Malinský a Karafiát, sešívaní vyhráli 5:0. Další novic Kuchta si připsal asistenci.

„V prvním poločase jsme zkoušeli nové rozestavení. Myslím, že jsme je zvládli dobře, měli jsme ještě spoustu dalších šancí. Chceme si novou variantu vyzkoušet, abychom ji i v soutěžních zápasech mohli použít proti týmům, které hrají jinak," líčí pro klubovou televizi Tomáš Holeš.

V 77. minutě poprvé od konce loňského října do hry naskočil David Hovorka, který loni na podzim na hřišti Plzně utrpěl vážné zranění vazů v koleni.

St. Pölten se v minulé sezoně zachránil v rakouské lize. "Vždycky je lepší začínat proti slabšímu týmu, pořád máme kondiční soustředění v nohou," netají Holeš.

Přípravné fotbalové utkání v Rakousku:
Slavia Praha - SKN St. Pölten 5:0 (3:0)
Branky: 1. Musa, 5. Holeš, 32. Zima, 84. Malinský, 88. Karafiát.
Slavia - I. poločas: Kovář - Zima, Frydrych, Bořil - Coufal, Holeš, Stanciu, Ševčík, Provod - Tecl, Musa.
II. poločas: Vágner - Masopust, Karafiát, Takács, Oscar - Traoré - Malinský, Beran, Hellebrand (77. Hovorka), Olayinka (81. Van Buren) - Kuchta. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: