Hlavní obsah

Krčmář fandí Spartě? Možná je to jeden z důvodů, reaguje Van Buren s úsměvem na biatlonistovu kritiku

Svých slov v žádném případě nelituje. Útočník Liberce Mick van Buren se již koncentruje na nedělní zápas proti Českým Budějovicím, ale před bitvou se svými bývalými parťáky se ještě vrátil o dva týdny zpátky, kdy U Nisy sestřelil Teplice hattrickem.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Autor hattricku Mick van Buren z Liberce.

Článek

Co se tehdy po druhém kole událo? „Po zápase máme týmovou večeři, na které si možná dám nějaké pivo," prohlásil po výhře 5:1 Van Buren a za jeho slova ho zkritizoval český biatlonový reprezentant Michal Krčmář. „Takhle úroveň profisportu u nás nezvedeme! Je mi jedno, jaké jsou zvyky atd., prostě tohle je špatně!" vyťukal úspěšný sportovec na Twitter a vyvolal tím bouřlivou diskusi.

„V žádném případě svých slov nelituji. Podle mě jsem neřekl nic špatného. Myslím, že v každé zemi se dělá malá oslava po výhře v týmovém sportu. Jasně, jiné by to bylo, kdybychom hráli třikrát týdně. Každý sám sebe zná a ví, co si může dovolit. Ale jestli je to jeho názor, neberu mu ho. Ale myslím, že i fotbalista je člověk a může jedno dvě piva po zápase vypít. Podle mě je to normální," reaguje Nizozemec na Krčmářova slova s nadhledem.

„Vím, o koho jde, ale osobně se neznáme. Říkali mi, že je fanoušek Sparty a možná to byl jeden z důvodů, proč tohle prohlásil," popichuje Krčmáře s úsměvem Van Buren s narážkou na první kolo, kdy Liberec vyhrál na Letné 2:1.

S jakými reakcemi se setkal? „Po Teplicích jsem byl hlavně šťastný za hattrick a vůbec jsem nečekal, že by tohle mohlo být nějaké téma. Každopádně 95 procent reakcí bylo takových, že jsem neřekl nic špatného," prozrazuje útočník hostující na severu ze Slavie. Patřil mezi ně i kouč Slovanu Luboš Kozel. „Byl také profesionálním hráčem a ví, jak kabina funguje a jak to ve fotbale chodí. Hlavně byl rád, že jsem hattrick dal," culí se Van Buren.

A třígólový kousek přivítal i pokladník Severočechů Michael Rabušic. „Rambovi jsem udělal velkou radost. Vím, že v české kabině je zvykem platit za první gól, za první hattrick, za vše. Takže kluci byli šťastní dvakrát, za výhru i hattrick," dodává.

A týmovou kasu by rád se svým parťákem Maksymem Talovjerovem obohatil i v neděli, kdy Liberec hostí České Budějovice, za které oba ještě v minulé sezoně hráli.

„Určitě to pro nás bude speciální zápas. Mluvil jsem už s některými lidmi z realizačního týmu Dynama, mám s nimi dobrý vztah," vysvětluje.

„Ale především půjde o další ligový zápas. Ten minulý se nám moc nepovedl (Slovan prohrál s Pardubicemi 1:2). Analyzovali jsme si chyby a už na něj musíme zapomenout a soustředit se na další. S Dynamem musíme na hřišti ukázat, že chceme být v tabulce nahoře. To je náš největší úkol na neděli," uzavírá Mick van Buren, který po třech kolech vede se třemi góly spolu s brněnským Ševčíkem a teplickým Urbancem tabulku střelců. Přidá v neděli další zásahy?

Reklama

Související témata: