Hlavní obsah

Krčmář se opřel do Van Burena: Piva po zápase? To je prostě špatně! Jste upjatej, vzkázal biatlonistovi Koreis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo to v sobotu jeho odpoledne. Nizozemský útočník Mick van Buren svým vůbec prvním hattrickem v české lize výraznou měrou pomohl fotbalistům Liberce k výhře 5:1 nad Teplicemi. Za slova, že se odmění několika pivy na týmové večeři, to však na twitteru pořádně schytal od českého biatlonisty Michala Krčmáře.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Biatlonista Michal Krčmář.

Článek

„Předpokládám, že zítra máme volno, tak si na společné večeři dáme pár piv. Tak se, myslím, slaví českým způsobem," usmíval se na pozápasové tiskové konferenci Van Buren hostující pod Ještědem z pražské Slavie.

Když si jeho vyjádření četl Krčmář, nestačil kroutit hlavou. Tak moc s devětadvacetiletým forvardem nesouhlasil, že se se svým stanoviskem neváhal podělit na sociální síti.

„Takhle úroveň profi sportu u nás nezvedneme! Je mi jedno, jaké jsou zvyky atd., prostě tohle je špatně!" uvedl stříbrný medailista ze sprintu na ZOH 2018 v Pchjongčchangu.

U většiny diskutujících však příliš pochopení nenašel. Nejčastější z argumentů zněl, že „sám musíte vědět, že jedno pivo po závodě vám neublíží."

„Nesmysl. Teď mám na mysli sebe. Jedno pivo po závodě mi rozhodně nepomůže a jestli něco, tak jedině může uškodit," stál si za svým Krčmář a připomněl, že Van Burenova slova nejsou vhodná s ohledem na mladší generaci sportovců.

„Mně to nejvíce vadí v kontextu dorůstající mladé generace. Když si tohle přečte, tak si vlastně řekne: ´borec dal hattrick a jde si dát pivo, tak proč bych si nemohl dát já?´ A myslím, že úspěšný vstup se dá oslavit pouze tou večeří. Nevím proč tam musí být alkohol?" napsal Krčmář v dalším příspěvku.

Sám si prý pivo dá jen po sezoně mezi květnem a červencem. Maximálně však čtyři do měsíce. „I já sám si alkohol dám rád, ale rozhodně ne po závodě, nebo v průběhu sezony... Každý sportovec má vzor a k někomu vzhlíží. A právě pokud ten jeho vzor bude dělat to a to, on to bude dělat taky. Po dvou zápasech sezóny jít něco oslavovat nebo upouštět páru? Já alkohol vnímám jako z jeden větších problémů profesionálního sportu u nás," dodal velký fanoušek fotbalové Sparty Krčmář.

Se svým pohledem na věc však byl v menšině. „Michale, omlouvám se, ale jste moc upjatej," napsal třeba Krčmářovi bývalý extraligový hokejista a dnes hokejový expert O2TV Jakub Koreis.

Reklama