Hlavní obsah

Křetínský o Hložkovi: Kdybychom ho nepustili, on a rodina by se rozložili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sparta buduje kádr na letní honbu za obhajobou titulu i úspěch ve vyřazovacích kolech Evropské ligy. Kromě posil, které dorazily na Letnou, musí vedení klubu řešit i zájem o některé hráče včetně kapitána Ladislava Krejčího. Majitel Daniel Křetínský v debatě spolku Econet zveřejněné na YouTube prohlásil, že on nikdy nechce nikoho pouštět. Proč se to občas nepodaří? Příklad uvedl na Adamu Hložkovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Křetínský sleduje finále Konferenční ligy.

Článek

„Když vlastníte Spartu a West Ham, kdo je váš oblíbený hráč?“ zněla z davu otázka na úplný závěr jinak primárně ekonomické a byznysové debaty. „Znám opravdu hodně fotbalistů, už jsem ve fotbale dlouho. Musím říct, že můj oblíbený je aktuálně Láďa Krejčí, je opravdu mimořádný charakter,“ zmínil Křetínský kapitána Sparty.

O jeho budoucnosti na Letné se v posledních měsících hodně spekuluje, sportovní ředitel Tomáš Rosický nevyloučil Krejčího zimní odchod. „Tak ho nepouštějte do Španělska,“ ozvalo se následně ze sálu.

Právě týmy z La Ligy nebo Německa mají mít o Krejčího největší zájem. Sparta si reprezentačního stopera cení možná až na 15 milionů eur (370 milionů korun). To je více než v případě letního transferu Tomáše Čvančary do Mönchengladbachu (11 milionů eur), naopak méně než v případě přestupu Adama Hložka do Leverkusenu (18 milionů eur).

„Počkejte, to je naprostý omyl. Já nechci pouštět nikoho nikdy nikam. Problém je, že oni vám v nějaký moment začnou zuřit a brečet. Práce ve Spartě je řízení toho, na kdy načasujete odchod, aby se hráč nezhroutil. To je náš problém. Neprodáváme kvůli penězům už posledních mnoho let,“ reagoval pohotově Křetínský, podle časopisu Forbes v roce 2023 druhý nejbohatší Čech s hodnotou majetku přes 210 miliard korun.

„Jedna z nejdůležitějších věcí je přesvědčit hráče, aby ještě chvíli zůstal, a přesvědčit je, že je to i v jejich zájmu,“ dodal majitel.

Vše zdůraznil na příkladu Adama Hložka, jenž Spartu opustil v létě 2022, těsně před příchodem trenérského týmu v čele s Brianem Priskem. „On a jeho rodina by se rozložili, kdyby neodešel. A v Leverkusenu nehraje. Kdyby odcházel o rok později a hrál pod Priskem, je to úplně jiná situace,“ prohlásil.

Nakonec ještě vyzval dotazující, aby stejnou radu napsali také Krejčímu, třeba přes sociální sítě. „Hoďte mu na instáč, že nemá ještě odcházet,“ doplnil s úsměvem. Jestli bude muset Sparta hledat nového kapitána, ukáží další týdny.

Spartu čeká v sobotu první přípravné utkání doma s Kodaní, následně odlétá na soustředění do španělské Marbelly. Prvním vrcholem jara bude první vyřazovací kolo Evropské ligy, dvojutkání s tureckým Galatasarayem se hraje ve druhé polovině února.

Reklama