Hlavní obsah

Křetínský ve Spartě? Už je toho dost. Měl by učinit rozhodnutí, soudí expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská Sparta opět nedosáhla na mistrovský titul, rozloučila se s koučem Pavlem Vrbou a navíc by v létě měla hledat náhradu za končícího Bořka Dočkala a zřejmě i Adama Hložka mířícího do zahraničí Trenér Josef Csaplár vidí priority pro letenský klub jinde. „Říkáte, co Sparta musí řešit, to je zase na trošku širší odpověď,“ začíná nové téma ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz a rozpovídá se o majiteli letenského klubu. Tím je miliardář Daniel Křetínský.

Křetínský musí učinit jedno ze dvou možných rozhodnutí, soudí Csaplár v pořadu PŘÍMÁK.Video: Sport.cz

 
Článek

Pro někoho je právě majitel Sparty snadným terčem. „Nechci útočit na Daniela Křetínského, je toho i spousta pozitivního. Vezměte si, kolik hráčů živil, jejich rodiny, co tam pro to udělal, ale myslím, že patnáct let už je dost," prohlašuje někdejší trenér Liberce, Slavie a dalších českých i zahraničních klubů na adresu bohatého podnikatele.

„To je pořád hokus pokus kouzelníka Pokustóna..." podivuje se ve studiu Sport.cz nad tím, kolika cestami už se fotbalový klub z Letné zkoušel vydat, na úspěch však řadu let jen čeká. Zůstává u předsezonních prohlášení o mistrovském titulu. „Bavit se o tom, jestli má Bořek odejít, tyhle koupit, tamty koupit... Říkám, to bude tisící hráč, sedmdesátý trenér, osmdesátý ředitel... Pak je to prostě zbytečné," míní 59letý kouč a jasně naznačuje, že právě majitel klubu musí udělat zásadní krok.

Petr Rada porovnává působení pod Miroslavem Peltou a Danielem Křetínským.Video: Sport.cz

Co tedy má Sparta řešit na prvním místě? „Musí přijít majitel a sednout si na hodně dlouhou dobu před zrcadlo a musí si říct: Hele, dělám to 15 let s takovým a takovým úspěchem a neúspěchem, prostě je to neúspěšné, spoustu lidí tím zklamávám, spousta lidí je z toho smutná, spousta lidí z toho má noční můru a já přicházím o velké peníze." (Pozn. Daniel Křetínský působí ve Spartě od roku 2004.)

Sparta nemá lídra, říká Josef Csaplár v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Podle Csaplára má Daniel Křetínský v pozici majitele před sebou jedno ze dvou zásadních rozhodnutí. O jaká rozhodnutí jde? Dozvíte se ve videu z pořadu Přímák na Sport.cz.

Sparťanský talent má smlouvu ještě na rok. Co s ním bude dál?Video: Sport.cz

Reklama

Související témata: