Hlavní obsah

Krmenčík nám musí pomoci více, není Trpišovský spokojen s posilou

Praha

Velká očekávání střídají rozpaky. Fotbalový útočník Michael Krmenčík přišel v létě do Slavie Praha jako ofenzivní super posila. Jenže na kontě má jediný vstřelený gól. Zoufalá bilance muže, který měl pozvednout produktivitu úřadujících mistrů na vyšší úroveň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík zatím marně hledá formu

Článek

„Věříme, že je v nejlepším věku a že ještě nenaplnil celkový potenciál, kam by se mohl dostat. Vždy ho něco zastavilo. Má ideální rozpoložení, zkušenosti se zahraničím a s Českem. Má děti a rodinu. Věřím, že je fotbalu schopný dát všechno. Má možnost se dotknout svého stropu," radoval se trenér Jindřich Trpišovský, když mu vedení Slavie přivedlo posilu údajně za pětaosmdesát milionů korun.

Přišel na roční hostování, přičemž případný postup do Ligy mistrů měl proměnit transfer v trvalý. Jenže Slavia se do Champions League nedostala...

Objevily se i uštěpačné poznámky, že Slavia koupila Krmenčíka jenom proto, aby nedošlo k obnovení "plzeňské" spolupráce reprezentačního útočníka s trenérem Pavlem Vrbou v pražské Spartě.

„Když se ozvala Slavia, šlo o jasnou volbu. Z mého pohledu jde o největší klub v Česku," přesvědčoval Krmenčík, že o letenském rivalovi neuvažoval. „Chci se Slavií vyhrát titul a být prospěšný týmu, aby si mě fanoušci oblíbili," doplnil ještě Krmenčík.

Řecko pomohlo

Přicházel jako posila, která Slavii posune usadit se pevněji v Evropě i na domácím trůnu. Po skvělém jaru v PAOK Soluň. Tam zamířil po roce v FC Bruggy, které jej vykoupily v lednu 2020 z Plzně. Jenže v Belgii se mu nedařilo podle očekávání, a tak vzal zavděk hostováním v Řecku.

Na jihu Evropy pookřál. Během jara vstřelil v lize čtyři branky, dalších pět přidal v tamním poháru, přičemž ve finále zařídil vítěznou trefu proti Olympiakosu Pireus v poslední minutě zápasu. Pro Slavii měl být ternem.

Foto: slavia.cz

Michael Krmenčík v sešívaném imaginárně zdraví Eden...

V lize má na kontě za červenobílé sedm startů. V Konferenční evropské lize tři, k tomu jeden start při utkání v Mol Cupu a jeden v kvalifikaci o Evropskou ligu.

Nyní dostal v tuzemské nejvyšší soutěži šanci dvakrát za sebou v základní sestavě. Po souboji s Libercem nechyběl mezi jedenácti Trpišovského vyvoleními při duelu v Českých Budějovicích.

Pro osmadvacetiletého útočníka mohlo jít o náznak, že jeho pozice nabývá na síle. Ovšem po představení na jihu Ćech už je vše jinak. Krmenčík týmu nepomohl z hlediska produktivity. A rozhodně nebyl ani pilířem, o nějž by se mohli spoluhráči opřít.

„Je to o mentalitě. Když se daří, umí hrát každý. Potřebujeme se opřít o hráče, kteří mají zkušenosti a těžké zápasy zvládají. Problém je, že třeba sedmnáctiletý Samek to zvládá," pronesl nejprve obšírně Trpišovský.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

V popředí Michael Krmenčík (vlevo) ze Slavie a Pavel Novák z Českých Budějovic.

Na Krmenčíkovu obhajobu je třeba připomenout, že úvod sezony promeškal kvůli zranění a následně doháněl tréninkový výpadek. Nyní už je ale stoprocentní. A očekávání nenaplňuje.

„V Českých Budějovicích měl dva momenty, které mohl vyřešit lépe. Každý hráč si tím prošel... Musí nám pomoci více, než nám pomáhá. Čekáme od něj větší přínos než dosud," vynesl Trpišovský jasný verdikt na adresu borce, který má na kontě i čtyři starty z letošního mistrovství Evropy.

Reklama