Hlavní obsah

Krutá prohra, smutní kouč Zbrojovky po debaklu se Spartou. Penaltu viděl i na druhé straně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netajili se odhodláním Spartu na svém hřišti zaskočit, avšak brněnští fotbalisté i fanoušci v téměř plném hledišti museli překousnout čtyřgólový debakl. Zbrojovka si připsala poprvé v sezoně druhou ligovou porážku v řadě, a tak se trenérovi Richardu Dostálkovi nepovedený duel hodnotil hodně těžce.

Foto: fczbrno.cz

Trenér Brna Richard Dostálek.

Článek

V čem jste hlavně za Pražany zaostávali?

Naprosto jednoznačně v produktivitě. Vypracovali jsme si snad šest vyložených šancí, což nebývá proti sparťanům obvyklé. Bohužel jsme žádnou neproměnili. Hosté byli v tomto směru mnohem efektivnější. Pro nás bylo strašně kruté, že jsme po vyrovnaném prvním poločase prohrávali 0:2. Já už jsem ale před utkáním říkal, že k tomu, abychom se Spartou uspěli, by museli všichni naši hráči podat výkony na hranici svých možností. Což se nestalo.

Máte na mysli kupříkladu Granečného, který zavinil pokutový kop, a v poločase jste ho střídal?

Penaltu mu zase tolik nevyčítám, byť se v té situaci nezachoval tak, jak by měl. Mě naštvalo něco jiného. Po rychle vhozeném autu sparťanů za jeho zády se něčemu diví, a nevěnuje se okamžitě defenzivě. A klíčová druhá branka Pražanů po standardce padá na jeho vrub. Zakončujícího Kuchtu měl na starosti on. Střídající borci pak naši hru ve druhé půli oživili.

Takže najdete na nepodařeném střetnutí i pozitiva?

K vidění byl svižný fotbal, o což jsme se také zasloužili. Pár dobrých věcí jsme předvedli. A jsem přesvědčený, že jsme za stavu 0:1 měli kopat penaltu po zákroku na Alliho i my. Byla to podobná situace jako na druhé straně.

Asi vás mrzí taky zahozená Hladíkova tutovka ještě za bezgólového stavu, že?

Je to tak. Vedle druhého gólu v naší síti na konci poločasu to byl další klíčový moment zápasu. Honza Hladík postupoval sám na gólmana, a byť to měl na slabší nohu, chtělo to aspoň trefit bránu, aby mohli naši dobíhající hráči dorážet.

Po více než roce se vrátil ve druhé půli na ligový trávník po dlouhodobém zranění někdejší velký talent Pachlopník. Co jste říkal na jeho výkon?

Vypadá dobře na trénincích, a tak jsem se rozhodl dát mu příležitost i v zápase. Rozehrál několik dobrých balonů a pár míčů vybojoval na soupeři. Jen škoda, že jsme z toho nic nevytěžili.

Dva góly vám vstřelil odchovanec Zbrojovky Ladislav Krejčí...

Dal nám branku z penalty a druhou pak hlavou po standardce. Dobře víme, jak při nich bývá nebezpečný. Bohužel jsme ho neuhlídali. Na druhé straně jsme mu dvakrát dokázali sebrat balon a dostali se díky tomu do šancí, z nichž jsme mohli skórovat.

Budete ke svým hráčům hodně kritický?

Nedostatky v naší hře si musíme samozřejmě důkladně rozebrat. Rozhodně ale nad kluky nelámu hůl. Musíme pracovat tak, abychom současnou výsledkovou krizi co nejdřív ukončili. Věřím, že v nejbližších ligových kolech už zase předvedeme lepší výkony.

Reklama

  Ml. Boleslav - Slovácko dnes 17 : 00
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Sparta - Ostrava dnes 19 : 30
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.