Hlavní obsah

Kuchta a Sparta? Excesy tam byly už ve Slavii i jiných klubech, říká Rajnoch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buldok, který umí dávat góly, ale také má svoji hlavu. Když má útočník Jan Kuchta svůj den, složí na lopatky soupeře, pokud mu ale něco nevoní, postaví si hlavu a pak je s ním těžké pořízení. Chlapík, který 14 góly pomohl Spartě v minulé sezoně k mistrovskému titulu, v posledních zápasech chybí v sestavě Letenských a mluví se o jeho odchodu z klubu. Sparta zatím odváděla pozornost vyjádřením o zdravotních problémech útočníka. „Je otázka, v jakém je stavu. Víme, jak to u Honzy občas je. Nějaké excesy, co se týče věcí uvnitř týmu, tam byly už dříve ve Slavii i v jiných klubech. Hodně by mě to zajímalo, ale nechci o tom sám mluvit,“ říká v pořadu Přímák bývalý prvoligový fotbalista Jan Rajnoch, sám sparťanský odchovanec.

Situace Jana Kuchty ve Spartě. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Že se na spojení Jana Kuchty se Spartou něco zadrhlo, o tom nemusíte pochybovat. Český reprezentant byl neodmyslitelnou součástí vyhlášeného letenského útočného trojzubce (Haraslín, Kuchta, Čvančara). To platilo v minulé sezoně. Čvančara si vystřílel bundesligové angažmá a v posledních duelech chybí na hrotu i Jan Kuchta. Zájem o jeho služby měl dánský FC Midtjylland, podle všeho se ale minuly finanční představy obou klubů o transferu. Už to je ale jasným signálem, že se něco stalo, a šanci dostává letní posila Olatunji.

„Pro Spartu je důležité, aby byl Kuchta stoprocentně připravený. Potřebuje ho. Je to jedna z klíčových postav týmu,“ míní fotbalový expert Sport.cz Martin Mls. Druhý z hostů ve studiu Sport.cz Rajnoch připomíná, že u zmíněného útočníka hodně záleží na tom, v jakém je rozpoložení. „Nemám informace, proč nehrál proti Karviné. Tam se ale dalo čekat, že Sparta vyhraje i bez Kuchty,“ říká nejprve.

Moderátor Aleš Svoboda z O2 TV připomíná, že oficiálně jsou příčinou zdravotní problémy hráče. Rajnoch se jen usměje. „Víme, jak to u Honzy občas je. Byly tam nějaké excesy uvnitř týmu, už ve Slavii nebo i dříve. Hodně by mě zajímalo, jak to je. A nechci o tom mluvit,“ dodává. Proslýchá se, že se mohl Kuchta dostat do sporu s některým ze spoluhráčů, což by mohl být problém, a trenér Priske proto nechává hráče mimo sestavu.

„Možná si Kuchta jen potřeboval odpočinout a nabrat sílu. Budu věřit tomu, že ta herní pauza byla kvůli tomu, aby ve čtvrtek předvedl takový výkon, kterým pomůže Spartě postoupit dál přes Dinamo Záhřeb,“ dodává Rajnoch.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák na Sport.cz s bývalým prvoligovým fotbalistou Janem Rajnochem a expertem Sport.cz Martinem Mlsem se můžete podívat ve videu.

PŘÍMÁK s bývalým ligovým fotbalistou Janem RajnochemVideo: Sport.cz

Reklama