Hlavní obsah

Kuriózní gól a obrovský kiks teplického golmana! Tohle jsem snad ještě neviděl, smál se olomoucký Yunis

Teplice
Aktualizováno

Ten gól docela jistě obletí v televizních záběrech celý svět. „V žádné ligové soutěži jsem podobný neviděl,“ rozplýval se po zápase v Teplicích nad svou vskutku pikantní trefou olomoucký Jakub Yunis. Do sbírky fotbalových kuriozit bude určitě patřit, i když na ní měl velkou zásluhu i druhý z protagonistů, brankář Severočechů Luděk Němeček.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Radim Breite z Olomouce, brankář Teplic Luděk Němeček a Tomáš Vondrášek z Teplic.

Článek

„Chtěl jsem ho oběhnout a on se mě lekl," zapřísahal se útočník Hanáků, že teplického gólmana nijak neatakoval, ba se ho ani nepokoušel vyděsit nějakým výkřikem. „Prostě jsem se vracel od teplické brány zpátky a najednou měl míč u nohy," přiznával, že snazší gól v životě ještě nevstřelil.

Pravdou je, že v nejvyšší soutěži jich moc nedal. Do sobotního podvečera na Stínadlech pouhé tři, přičemž ten poslední na Slavii byl už půldruhého roku starý.

A teď zásah, nad kterým budou fotbaloví fanoušci ještě dlouho kroutit hlavou a bavit se jím.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický brankář Luděk Němeček.

„Fotbal je o chybách a Luděk se z té své poučí," nevyčítal teplický kouč Radim Kučera Němečkovi kiks, který udělal. „Inkasovaná branka s námi sice zacloumala, ale Němeček chybu vzápětí odčinil, protože dvě čisté gólové šance hostů zlikvidoval. Jsem s ním velice spokojený."

„Ještě že olomoucké šance hned po gólu přišly. Mohl jsem chybu odčinit a nemusel na ni myslet, takže jsem se z toho psychicky dostal," ulevilo se i jednadvacetiletému brankáři po čtvrtém ligovém zápase kariéry.

„Měl jsem v úmyslu rychle rozehrát chycený balon. Yunise jsem periferně viděl a bál jsem se, že ho při odkopu trefím. Proto jsem instinktivně stáhnul nohu a netrefil míč," pitval až po utkání situaci ze třetí minuty a kuriozní gól, který Yunisovi doslova vnutil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Yunis ze Sigmy Olomouc.

"Chtěl jsem, aby hráči soupeře důsledně napadali, ale tohle jsme tedy rozhodně nenacvičovali," odmítal olomoucký kouč Radoslav Látal, že by snad své svěřence na podobné situace připravoval.

„Němeček příště míč odkopne i třeba za cenu toho, že soupeřova hráče trefí a rozhodčí to odpíská. Ale tak to ve fotbale chodí," bral mladého gólmana v ochranu nový teplický trenér Kučera spokojený nakonec s tím, jak se jeho tým po změně stran zvedl a vyválčil důležitý bod.

Reklama

Související témata: