Hlavní obsah

KVÍZ: Příprava na jaro v plném proudu! Kolik toho ale víte o podzimu Fortuna ligy?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní příprava fotbalových týmů na jarní část sezony Fortuna ligy je v plném proudu. Přesně za dva týdny se na ligové trávníky vrátí zápasy nejvyšší české fotbalové soutěže, které navážou na již uplynulou podzimní část. A právě na ni je zaměřen kvíz na webu Sport.cz. Máte stále v paměti události z podzimu Fortuna ligy? Otestujte zde své znalosti! O výsledky se můžete podělit s dalšími čtenáři v diskuzi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Emoce v derby. Ladislav Krejčí ze Sparty a Jan Bořil (18) ze Slavie Praha během potyčky.

Článek
1. Který tým se po podzimní části nachází na průběžném prvním místě ligové tabulky?
2. Který hráč vstřelil v podzimní části nejvíce branek?
3. Který tým má po ligovém podzimu nejhorší poměr počtu vstřelených a inkasovaných branek?
4. Závěr ligového podzimu přinesl neobvyklý počet odložených zápasů. Kolik utkání bylo celkově během podzimní části odloženo mimo stanovený termín?
Foto: Jiří Tomaškovič, Sport.cz
5. Na začátku ligového podzimu svůj nový stadion představil Hradec Králové. Který soupeř přihlížel oficiálnímu slavnostnímu otevření Malšovické arény?
Foto: David Taneček, ČTK
6. Některé ligové celky se během podzimu rozhodly k odvolání hlavního trenéra. Kolik klubů tak učinilo od prvního kola do konce roku 2023?
7. Ligový podzim přinesl již tradičně i derby pražských „S“, které bylo obzvlášť vypjaté. Kolik červených karet (včetně těch pro členy realizačního týmu) bylo během podzimního zápasu Slavia–Sparta uděleno?
Foto: Vlastimil Vacek, Právo
8. Podzimní část nabídla i zápas Zlína s Mladou Boleslaví, ve kterém se překonal historický rekord v počtu nastřílených branek v jednom zápase. Kolik gólů tehdy na zlínské Letné padlo?
9. Pouze jednomu celku se podařilo v podzimní části ligy bodovat se všemi týmy z TOP 3, tedy se Spartou, Slavií a Plzní. O jaké mužstvo se jedná?
Foto: Vlastimil Vacek, Právo
10. Který hráč má po podzimní části ligy nejvíce asistencí?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Související témata: