Hlavní obsah

Laštůvka, Kozák? Možná si v lize nabiju, ale raději pracuji s mladými hráči, překvapil karvinský trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemanja Kuzmanovič, Jan Laštůvka či Libor Kozák. V souvislosti s posilami pro ligového nováčka z Karviné padají zajímavá jména, na úvodním tréninku letní přípravy se trenérovi Tomáši Hejduškovi ale ani jeden z nich nehlásil. Ani nikdo jiný.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Karviné Tomáš Hejdušek.

Článek

Úvodní porci tréninkových dávek polykal totožný tým, který návrat mezi elitu vybojoval. Scházeli jen obránce Jan Žídek, jenž se k týmu připojí později, brankář Vladimír Neuman, který má reprezentační povinnosti a nyní už fotbalový důchodce útočník Michal Papadopulos.

Absence posil ligového debutanta mezi trenéry Hejduška neznervózňuje. „Vůbec ne. Po minulé sestupové sezoně se tu stavěl se úplně nový tým a není potřeba to dělat znovu. Přišli zajímaví fotbalisté a mužstvo má svou tvář," řekl Hejdušek, jenž k možným příchodům ostřílených ligových fotbalistů překvapivě úplně nakloněný není.

„Nechci říkat, že tu tito hráči budou, nebo nebudou. Za týden může být všechno jinak. Ale raději pracuji s mladšími hráči. Možná mám růžové brýle a v lize si, jak mi někteří říkají, nabiju pusu. Ale já to vnímám tak, že tu máme šikovné kluky a věk se nedá zastavit. A to se týká i brankářů. Máme Vláďu (Neumana) na jednadvacítce, třeba Cipis (Jiří Ciupa) ale nemá ještě podepsanou smlouvu. Uvidíme, jak to dopadne a budeme reagovat," prohlásil.

Hejdušek naopak stojí o Lukáše Budínského i střelce postupového gólu Daniela Bartla, kteří se ovšem na pokračování v Karviné zatím nedohodli. „Jsme předběžně domluvení. Vedení se mě ptalo, s jakými hráči bych chtěl pokračovat a tito dva k nim určitě patří. Teď už musí najít jen společnou řeč při rozpravách o výši smlouvy. Potřebujeme je k našim šikovným mladíkům z devatenáctky, kterých se do přípravy zapojilo pět. Věřím, že můžeme být zajímaví i tím, že do ligy vytáhneme zajímavého mladého žolíka," poukázal 43letý trenér.

Více než jména nyní Hejdušek řeší výškový handicap. „Máme v týmu menší kluky a při standardkách jsme s tím měli velký problém. Potřebujeme to zvednout určitě v obranné řadě, ale nebránil bych se výšce ve středové řadě ani v útoku. Kluky máme v kádru rychlostně zajímavé, ale Memič, Antovski, Adeleke, Budínský nebo třeba Boháč nemají výšku. Tu máme ve dvou lidech a to je Honza Žídek a Jirka Bederka. A to je málo," připustil Hejdušek, jenž do Karviné přišel před rokem z Baníku Ostrava.

Foto: Ivo Dudek

Karvinský Lukáš Budínský

Pro úvodní kolo Fortuna ligy (22.-23. července) si tak přeje očekávaného soupeře. „Baník, samozřejmě a nejlépe doma, aby bylo vyprodáno. Ale jsem úplný nováček mezi trenéry v lize, takže se těším a budu si vážit každého zápasu, ve kterém tým v lize povedu," svěřil se Hejdušek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.