Hlavní obsah

Léčba Barošem nezabrala. Strašnej baníkovec, už se na něj těším, směje se kanonýr z Letné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léčba Barošem nezabrala, fotbalový Baník dál chřadne i po bitvě se Spartou (0:3). Hráče přijel do Vítkovic povzbudit i legendární kanonýr Milan Baroš. Jenže pak na vlastní oči viděl jen propadák s velkým rivalem. „On je strašnej baníkovec, Baníkem žije, je v kontaktu s fanoušky i klubem. Chystal se na to měsíc, těšil se, že Spartu porazí, tak teď se na něj těším já," usmívá se Horst Siegl, někdejší bombarďák pražského klubu z Letné.

Léčba Milanem Barošem fotbalový Baník Ostrava nenastartovala. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Siegl je s Barošem v pravidelném kontaktu, několikrát týdně si fotbalové ikony chodí zahrát hokej. Plán bývalého reprezentanta o tom, že vyrazí nabudit Baník před duelem s Letenskými dobře věděl. „Byl pak i v prostoru, kde hráči nastupovali na hřiště, měl i povzbuzující věty pro baníkovce. Ale asi to nepomohlo," usmívá se někdejší kanonýr Sparty. Pro celou Ostravu je duel se Spartou nejspíš tím nejdůležitějším v celé lize, většího rivala Baník asi nemá. O to víc všechny krutá porážka rozdílem třídy bolí.

Recept pozvat na zápas osobnost, která má klub v srdci, využívá v situaci, kdy se nedaří, vedení celé řady celků. „Pamatuji si, že v době, kdy se nám s Bohemkou nedařilo, přišel v týdnu herec Josef Dvořák a vyprávěl nám vtípky, aby nás nastartoval," vzpomíná Robert Neumann, fotbalový expert Sport.cz a bývalý prvoligový fotbalista.

Přímák s legendárním kanonýrem Horstem SieglemVideo: Sport.cz

Podobnou zkušenost má i Horst Siegl z doby, kdy byl na Letné v roli trenéra. Rudí ovšem nevsadili na vtípky, nýbrž na proslov zpěváka Daniela Landy. „Bylo to skvělý. Měl jsem husí kůži, když promlouval ke klukům před zápasem. I ten hlas byl motivující," líčí bývalý kanonýr. Co přesně hráčům Landa říkal, to neprozradí. „Ale fungovalo to i před Ligou mistrů, Myslím, že na to hráči vzpomínají."

O podpisu trenéra Pavla Hapala pod kanonádou Baníku z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Neúspěšné výsledky Baníku Ostrava tak pokračují a řeč v pořadu Přímák musela přijít i na situaci kouče Pavla Hapala. Měl by se začít bát o místo? „Majitel Baníku Brabec má velké cíle, takže nespokojenost tam je. Ale co jsem i četl, tak to všechno jde i za Luďkem Mikloškem. Ten trenérskou změnu chtěl a vyžádal si Pavla," míní Siegl s tím, že je sám trenér, a tak by chtěl kolegy kouče chránit. „Pavel je tam navíc ještě docela krátce," říká.

S kanonýrem souhlasí i novinář Neumann. „Když Baník vyhrál v Teplicích, tak bylo všechno skvělý, tak teď po třech porážkách přece nemůže být zase všechno špatně. Nedramatizoval bych to a za sebe říkám, že změnu v tuhle chvíli ne," zastává se fotbalový expert kouče Hapala.

Reklama