Hlavní obsah

Legenda měla o Spartu obavy. Jaro rozjela slušně, ale moc posil nehraje, všímá si bývalý reprezentant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Deset mistrovských titulů, úspěchy v Lize mistrů. Pražskou Spartu má vicemistr Evropy z roku 1996 Michal Horňák v srdci, i když na sklonku minulého roku skončil v pozici trenéra sparťanské rezervy ve druhé nejvyšší soutěži. Borce v rudých dresech sleduje, třeba i z pozice asistenta kouče reprezentační jednadvacítky. „Ve Spartě byly velké změny a v zimě jsem měl obavy, když jsem viděl, kolik přichází hráčů ze zahraničí, aby kabina dobře pracovala," říká Horňák v pořadu Přímák na Sport.cz. Přiznává, že Letenští vstoupili do jarní části ligy slušně.

Současná Sparta očima Michala Horňáka, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Bývalý reprezentant, který nastupoval na kraji obrany, byl před startem jara zvědavý, jak se na hře Sparty podepíše to, že během pauzy angažovala hodně zahraničních posil. „Měl jsem obavu, aby to ve Spartě nebylo rozdělené na české a zahraniční hráče. Aby fungovala parta. Na to věřím, stejně jako na sounáležitost s trenéry," vykládá současný trenér třetiligové Viktorie Žižkov.

Sparta zatím na jaře dvakrát vyhrála a přidala i nerozhodný výsledek na půdě Sigmy Olomouc. „Ukazuje se, že by to mohlo fungovat," soudí Horňák, byť zdůrazňuje, že ve velkém zatím zimní posily v rudém dresu v lize nenastupují. „Na hřišti jsou kluci, co hráli na podzim," všímá si.

Fotbalový pořad Přímák, jehož hostem byl trenér Michal HorňákVideo: Sport.cz

To, že by ve Spartě mohlo vše šlapat, byl přesvědčený už během zimy Jiří Lizec, fotbalový redaktor Práva a Sport.cz. Třeba proto, že viděl letenský tým během soustředění ve Španělsku. „Dělalo to tam na mě až překvapivě dobrý dojem. Jak dánský trenérský tým, spolu s Lubošem Loučkou, dokáže stmelit mladý kolektiv doplněný zkušenými Čelůstkou a Pavelkou. Přišlo mi, že si to sedá, bylo tam i hodně srandiček," prozrazuje novinář.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák s Michalem Horňákem se můžete podívat ve videu na Sport.cz.

Reklama