Hlavní obsah

Lekce v derby. Priske ztrácí body i zraněné hráče, s Rosickým zváží posily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Solidní bilanci udrželi. Fotbalisté Sparty prohráli jediný z posledních 30 ligových zápasů s Bohemians. Klokani však v sobotu ukořistili na Letné bod za remízu 1:1, což je pro domácí citelná ztráta. V čele tabulky jsou nejspíš jen do neděle. „Na začátku zápasu jsme neměli energii, prospali jsme ho. Byli jsme pomalí dozadu i dopředu, také jsme inkasovali, což nebylo akceptovatelné,“ poukazuje trenér Brian Priske na hlavní potíž v pražském derby.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske a Jaroslav Zelený po derby s Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Ztrácejí nejen body, ale také ofenzivní hráče. Před týdnem v Mladé Boleslavi odkulhal o berlích Pešek, v derby zase Karabec. „Půjde hned na rentgen, abychom věděli, jak to s ním vypadá," kaboní se Brian Priske, který má na marodce stále i Haraslína, Krejčího mladšího, Čelůstku, Vindheima a Vorla.

Znervózňuje vás další ztráta zraněného ofenzivního hráče? Jak to s Karabcem a Peškem vypadá?

Samozřejmě vnímám, že máme hodně ofenzivních hráčů zraněných, ale nervózní nejsem. Pešek se věnuje rehabilitaci po zranění kolene a uvidíme, jak se jeho zdravotní stav bude vyvíjet. Také Karabec absolvuje další vyšetření, abychom co nejdříve věděli, jaký je jeho zdravotní stav.

Do konce přestupního termínu ještě zbývá pár dnů. Budete i s ohledem na marodku požadovat po sportovním řediteli Tomáši Rosickém posily?

S Tomášem jsme v kontaktu každý den. Potenciální posily nechci rozebírat v médiích. Samozřejmě s ohledem na zdravotní stav kádru může nějaký pohyb v kádru ještě nastat, ale víc vám bohužel neprozradím.

Jak se vyrovnáváte s druhou bodovou ztrátou ze tří domácích ligových zápasů?

Není úplně podstatné, jestli hrajete doma nebo venku. Spíš přemýšlím o tom, co k výsledku vedlo. Prvních 35 minut nebylo dobrých, nepředváděli jsme takový výkon, jaké bychom chtěli předvádět. Doma chceme vždycky vyhrát. Fanoušci byli znovu skvělí. Nyní se ale nezabývám tím, že jsme ztratili právě na domácím hřišti.

Jak si vysvětlujete úvodních marných 35 minut?

Zklamaly nejen mě, ale i hráče, celý tým byl naštvaný a zklamaný. Všichni jsme to špatně nesli. V kabině hráči rozebírali, co se stalo. Závěr prvního poločasu už byl lepší, měli jsme šanci vstřelit gól. V druhém poločase jsme dominovali. Hráčům jsem po utkání řekl, že to pro nás je každopádně lekce, jak pro ofenzivu, tak defenzivu. Musíme se soustředit na náš výkon a neinkasovat jako první.

Kuchta a spol.? Nemyslím, že by v táboře slávistů měli vyvolat nenávist, říká Ondřej Zlámal v PřímákuVideo: Sport.cz

Ale čím si nižší nasazení v úvodu utkání vysvětluje?

Myslím, že se mnoho hráčů pohybovalo mimo svojí pozici. A pak také, že nám chybělo tak 5-10 procent z optimálního výkonu. Jak říkám, lekce, z které se musíme poučit. Výkon ve zbývajících 55 minutách také nabízí odpověď. Dominovali jsme, jelikož hráči byli ve správných pozicích. Čvančara byl kolem vápna jako zvíře, Daněk se pohyboval v dobrých prostorech, proto jsme sahali po vítězství. V analýze derby budu proto věnovat více času právě druhé části, co vedlo k tomu, že jsme byli lepší.

Potřetí z pěti kol jste inkasovali jako první. Úvody zápasů vám nevycházejí.

Úplně nesouhlasím. Například v Boleslavi jsme sice prohrávali, ale do utkání jsme vstoupili dominantně a měli řadu šancí. To samé v Českých Budějicích, kde jsme vedli 2:0. Nevidím žádný vzorec, že by se to opakovalo v každém utkání. Po derby se zabývám úvodními 35 minutami. Proč naše intenzita a herní projev jsou pak v průběhu utkání výrazně lepší. Že šel týmový výkon nahoru, je podle mě ukázkou, že jsme na dobré cestě. Na druhou stranu ale vidíme, že naše cesta bude nějakou dobu trvat a bude dlouhá.

Reklama

Související témata: