Hlavní obsah

Jankto poprvé v základu, bod v derby zachránil Čvančara. Pešek odložil operaci

První pražské derby v sezoně bylo zároveň soubojem o vedoucí příčku neúplně ligové tabulky. Po remíze 1:1 se na ni dostali fotbalisté pražské Sparty, ale rozhodně nejásají. Bohemians 1905 jsou spokojenější. Klokani sice ztratili na Letné vedení, postupně se však ocitli pod velkým tlakem. „Bod musíme brát,“ souhlasí trenér Jaroslav Veselý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Čvančara ze Sparty Praha oslavuje gól na 1:1 během utkání s Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

„JJ poprvé nastoupí od začátku za Spartu," hlásil letenský klub na svém twitterovém účtu.

Jakub Jankto postupně naskakuje do sestavy Sparty. Letenští mají s křídly problém, po Haraslínovi se minule v Mladé Boleslavi zranil také Jakub Pešek.

Podle informací O2 TV Sport si český reprezentant pochroumal vazy v koleni. Pešek už si takové zranění léčil během angažmá v Českých Budějovicích. Tehdy mu pomohla konzervativní léčba, zkusí tedy stejný postup. Když nezabere, musel by na operaci. Každopádně bude chybět minimálně několik týdnů.

Jankto měl v derby několik viditelných momentů. V první šanci domácích vystřelil do náruče brankáře, o chvíli později pak Valeš vyrazil jeho prudký centr na neobsazeného Čvančaru. V prvním poločase pak Jankto před brankářem jen těsně nedosáhl na Mejdrův centr.

Ve druhém poločase Jankto nachystal průnikem do vápna slušnou šanci. Těsně před tím, než byl v 74. minutě střídán, odvrátili obránci jeho nebezpečný centr do vápna.

Výhry se Jankto ani jeho tým nedočkal, z velké převahy ve druhé půli domácí vytěžili pouze remízu.

„Body jsme ztratili kvůli úvodním 35 minutám, kdy jsme nebyli na úrovni, jakou chceme předvádět," má jasno trenér Brian Priske.

Bod zachránil Spartě útočník Tomáš Čvančara, který skóroval ve třetím zápase v řadě, do něhož nastoupil.

„Snažím se navázat na minulou sezonu," nedělá si velké zásluhy dlouhán, jehož výkon vlastního týmu hodně zklamal.

„Náš herní projev nebyl první poločas dobrý. Těžko jsme se do nich dostávali, cítil jsem, že hrajeme hrozně pomalu. Není příjemné něco honit, ne vždy to vyjde," poukazuje Čvančara pro O2 TV Sport.

„Celý druhý poločas jsme šlapali vodu, bojovností jsme to ale zlomili. Máme to na bojovnosti založené, pak se k vám štěstí otočí. A na Spartě jsme ho měli docela dost," uznává autor první branky utkání Petr Hronek.

Vedle Peška jsou na marodce Sparty také Haraslín, Krejčí mladší, Čelůstka, Vindheim a Vorel. A po derby dostal berle také mladý Karabec.

„Snad ještě během soboty půjde na rentgen, uvidíme, co s ním bude. Musím vnímat, že máme tolik ofenzivních hráčů zraněných. Pešek bude několik týdnů rehabilitovat koleno," kaboní se Priske.

Reklama

Související témata: