Hlavní obsah

Bohemians - Liberec 0:2Liberec brankami v úvodu poločasů srazil Klokany

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Valenta 0 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Liberce zvítězili v 8. kole první ligy v Ďolíčku nad Bohemians 1905 2:0 a posunuli se na třetí místo neúplné tabulky. Hosté se v souboji sousedů v tabulce prosadili ve druhé minutě obou poločasů, v úvodu se trefil Matěj Valenta a krátce po přestávce další střední záložník Lukáš Červ. Oba týmy dohrávaly o deseti. V 69. minutě dostal červenou kartu střídající domácí hráč Ondřej Petrák, o chvíli později byl vyloučen Valenta.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Valenta se raduje z úvodní branky utkání do sítě Bohemians

Článek

Liberec v lize zvítězil na půdě Bohemians po šesti zápasech a naplno bodoval po dvou kolech. Bohemians doma v této sezoně nejvyšší soutěže ani napočtvrté nevyhráli a získali tam jen jeden z dosavadních 11 bodů. V tabulce jsou "Klokani" sedmí.

Oba týmy podle očekávání nastoupily v rozestavení s třemi stopery. Lépe začali hosté, kteří už po necelých dvou minutách otevřeli skóre. Mikula z pravé strany přihrál Valentovi a ten přízemní střelou k tyči překonal Valeše.

Dvaadvacetiletý záložník si ve druhém utkání po příchodu na hostování ze Slavie připsal premiérový gól v libereckém dresu. Nejrychlejší branku v sezoně ale Valenta nedal, v minulém kole se o ni po necelých 15 sekundách postaral Duskí ze Slovácka.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

. Zleva Adam Jánoš z Bohemians a Matěj Valenta z Liberce.

Pražané se pak snažili o vyrovnání a Severočechy několikrát podržel gólman Vliegen. Belgický brankář si v úvodní čtvrthodině dvakrát poradil se střelou Jánoše zpoza vápna a ve 22. minutě vyrazil i Köstlův pokus z úhlu. Na opačné straně v nadějné pozici Matoušek zamířil jen do středu branky.

Bohemians po přestávce hned dvakrát vystřídali, ale místo očekávaného náporu a snahy o vyrovnání znovu po necelých dvou minutách hry inkasovali. Hůlka hlavou odvrátil míč jen kousek za vápno a Červ skákavou střelou překonal Valeše. Stejně jako spoluhráč Valenta si připsal první gól v ligové sezoně a celkově svůj třetí v nejvyšší soutěži.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář Liberce Olivier Vliegen zasahuje.

Liberečtí se po navýšení vedení uklidnili a měli i další možnosti. Preislerovi se ale zamotal míč mezi nohy a Van Burenův oblouček skončil na horní síti. V 68. minutě střídající Petrák hrubě fauloval hostujícího Frýdka a sudí Orel mu po zásahu videorozhodčího po přezkoumání situace u monitoru udělil červenou kartu.

Slovan ale hrál přesilovku jen tři minuty, po ostrém skluzu na střídajícího Hálu byl vyloučen také autor první branky Valenta. Poté před Drchalem odvrátil míč obránce a na opačné straně liberecký Mikula minul. Slovanu už to vadit nemuselo, v Ďolíčku si tentokrát vedl mnohem lépe než před měsícem, kdy v domácím azylu Pardubic utrpěl dosud jedinou venkovní porážku v sezoně.

8. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - Slovan Liberec 0:2 (0:1)
Branky: 2. Valenta, 47. Červ. Rozhodčí: Orel - Vlček, Ratajová - Adámková (video). ŽK: Jánoš, Beran (oba Bohemians). ČK: 69. Petrák - 73. Valenta. Diváci: 4411.
Bohemians: Valeš - Köstl, Křapka, Hůlka - Dostál, Jindřišek (46. Petrák), Jánoš (46. Drchal), Kovařík (62. Hála) - Květ (62. Beran), Hronek - Puškáč (79. Mužík). Trenér: Veselý.
Liberec: Vliegen - Gebre Selassie, Prebsl, Plechatý - Mikula, Valenta, Červ (85. Purzitidis), Preisler (85. Fukala) - Frýdek (70. Višinský) - Matoušek (77. Rondič), Van Buren (85. Mara). Trenér: Kozel.

Reklama