Hlavní obsah

Liberec zpevňuje defenzivu. Na sever míří Talovjerov i Preisler

Pod vysokými Alpami se Liberečtí dočkali vytáhlé posily. Slovan dotahuje ze Slavie příchod stopera Maksyma Talovjerova ze Slavie a klub jedná i o příchodu levého obránce Mladé Boleslavi Dominika Preislera.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ukrajinští fotbalisté Slavie Praha Maksym Talovjerov a Taras Kačaraba během děkovačky s fanoušky po utkání play off Konferenční ligy proti Fenerbahce.

Článek

Blíže je modrobílým barvám ukrajinský obránce, který se již k severočeským fotbalistům připojil na herním soustředění v Rakousku. Oba kluby momentálně ladí detaily transferu. Je možné, že 22letý rodák z Doněcku již nastoupí v modrobílém dresu zítra proti maďarskému FC Újpest.

„Pečlivě jsme hledali klub, kde dostane to vytížení, které potřebujeme," prohlásil na adresu Talovjerova ve čtvrtek kouč Slavie Jindřich Trpišovský. Volba padla na Liberec, odkud ve čtvrtek definitivně odešel na hostování Christ Tiéhi.

Talovjerov přestoupil do Slavie na začátku roku z Českých Budějovic. V sešívaném dresu zasáhl na jaře do šestnácti zápasů. Jedenáctkrát nastoupil v první lize, pětkrát v Konferenční lize.

Talovjerov nemusí být posledním sešívaným hráčem, který posílí tým Luboše Kozla. Podle informací Sport.cz je možný i příchod ofenzivního Micka van Burena, který měl v minulosti k Nise namířeno již dvakrát, jeho příchod však ani jednou nevyšel.

Kouči Slovanu Luboši Kozlovi zřejmě přibude alternativa i na levém kraji obrany, neboť do Liberce míří levý bek Dominik Preisler z Mladé Boleslavi. Slovan je momentálně na herním soustředění v rakouském Aigen-Schläglu.

Reklama

Související témata: