Hlavní obsah

Liberec ztrácí hvězdu. Van Buren míří zpátky do Slavie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Slavia odstartuje v lednu přípravu na další část sezony pravděpodobně znovu i s Mickem van Burenem. Nizozemský útočník na podzim hostoval v Liberci, v jehož dresu prožil nejlepší půlrok své kariéry. Sešívaní už podle informací Sport.cz o svém zájmu o 30letého kanonýra severočeský klub informovali.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Osmifinále MOL Cupu: zleva Theodor Gebre Selassie a autor třetího gólu Mick van Buren. z Liberce.

Článek

Svými výkony na podzim si Mick van Buren řekl o návrat do Edenu, kde mu na konci června skončí smlouva. Byť po posledním zápase proti Olomouci v osmifinále domácího poháru na konci listopadu ještě spíš předpokládal, že setrvá na hostování pod Ještědem i v jarní části.

„Ze Slavie nemám ani jednu zprávu, myslím, že budu v Liberci. Jsem moc rád, že jsem tady. Říkal jsem to už mockrát. Asi to pro mě bude nejlepší, protože teď to funguje a dávám góly, tým šlape,“ říkal po nejlepším půlroku své kariéry, kdy za Severočechy vstřelil celkem tucet gólů.

„Mám asi nejlepší formu v životě. V Dánsku jsem sice taky dal za polovinu sezony deset gólů, ale teď jsem starší a mám víc zkušeností. Hraju nyní v útoku, kdežto předtím v Českých v Budějovicích jsem hrál více na křídle nebo jako tvůrce hry. Taky jsem hrál dobře, ale neměl jsem taková čísla jako nyní,“ okomentoval svou fazonu.

Nyní se zdá, že Severočeši svého klíčového hráče ztratí a ten po dovolené v USA a na nizozemském ostrově Curacao zamíří zpět do Edenu. Van Buren je hráčem Slavie od roku 2016. Během té doby však hostoval ve třech různých klubech: Den Haagu, Českých Budějovicích a nakonec v Liberci. Za sešívané odehrál celkem 99 zápasů, vstřelil v nich 16 branek a na 10 nahrál.

Do první části zimní přípravy Slavie se již zapojil i stoper Maksym Talovjerov, který na podzim rovněž hostoval U Nisy. Aktuálně druhý tým ligy již v prosinci posílil záložník Petr Hronek z Bohemians 1905, jenž se sešívanými podepsal smlouvu do roku 2025. Do Ďolíčku naopak zamířil ze Slavie útočník Jan Matoušek, který rovněž hostoval v Liberci.

Reklama