Hlavní obsah

Vypiju hodně vody, žertoval Van Buren po hattricku. Nejspíš zůstane v Liberci, Talovjerov se vrátí do Slavie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hattrickem odstartoval svůj nejlepší půlrok kariéry a stylově ho třemi góly i skončil. Šutér Liberce Mick van Buren v osmifinále domácího poháru sestřelil hattrickem Olomouc a Severočechy po výhře 4:1 nasměroval mezi nejlepší osmičku. Na jaře by měl v Liberci pokračovat, kdežto Maksym Talovjerov se nejspíše do Slavie vrátí minimálně na zimní přípravu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor hattricku Mick van Buren z Liberce.

Článek

Když na začátku srpna Van Buren zničil třemi kousky Teplice, mimořádný výkon chtěl oslavit několika pivy. Na Twitteru následně s podivem reagoval biatlonista Michal Krčmář, čímž pak vyvolal velkou diskusi o životosprávě profesionálních sportovců.

Jak plánuje nizozemský kanonýr oslavit svůj hattrick tentokrát? „Dneska vypiju hodně vody, ať je klid," žertoval Van Buren. „Je konec podzimní části, takže večer máme s týmem posezení. Tam si pár piv dáme," přiznal Van Buren, který v pohárovém utkání s Olomoucí znovu potvrdil, že momentálně patří ke stěžejním hráčům Slovanu.

„Mám asi nejlepší formu v životě. V Dánsku jsem sice taky dal za polovinu sezony deset gólů, ale teď jsem starší a mám víc zkušeností. Hraju nyní v útoku, kdežto předtím v Českých v Budějovicích jsem hrál více na křídle nebo jako tvůrce hry. Taky jsem hrál dobře, ale neměl jsem taková čísla jako nyní," vysvětlil svou fazonu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu: zleva Theodor Gebre Selassie a autor třetího gólu Mick van Buren z Liberce se radují.

Proti Sigmě stihl hattrick za 55 minut. 13. minuta: ve vápně hostujícího celku dostává až příliš prostoru a Trefila překonává poprvé přesnou střelou k tyči a zvyšuje na 2:0. 64. minuta: Van Buren proměňuje pokutový kop. 68. minuta: vyměňuje si míč s Valentou a krásným lobem zakončuje rychlý brejk. „V průběhu celého podzimu dokazoval kvalitu ve finální fázi a teď se mu to podařilo znovu. Dobře hrál i v poli. Je naším rozdílovým hráčem," pochvaloval si kouč Severočechů Luboš Kozel.

U Nisy sledovali zápas s Olomoucí i trenéři Slavie, která má ve Slovanu řadu hráčů na hostování a Van Buren k nim patří. Zimní přípravu by však se sešívanými měl podle infomací Sport.cz zahájit jen Maksym Talovjerov, Van Buren bude pravděpodobně oblékat dres Liberce i na jaře.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu: zleva Mick van Buren z Liberce a Jiří Spáčil z Olomouce.

„Máme tady spoustu hráčů na hostování, u kterých není jisté, jestli budou pokračovat nebo nebudou. Je to v jednání. U některých je větší předpoklad, že tady budou a u některých je pravděpodobnější, že se můžou vrátit do Slavie a Max je jedním z nich," odpověděl Kozel.

Van Burenovi však ve Slavii v červnu končí smlouva. „Ze Slavie nemám ani jednu zprávu, myslím, že budu v Liberci. Jsem moc rád, že jsem tady. Říkal jsem to už mockrát. Asi to pro mě bude nejlepší, protože teď to funguje a dávám góly, tým šlape," uzavřel tahoun Liberce, jenž za Slovan na podzim vstřelil dohromady tucet branek.

„Byl bych samozřejmě strašně rád, abych měl takového hráče v týmu dál. Jeho góly, výkony, charakter a pracovitost v tréninku jsou velikým přínosem. Věřím, že každý hráč má nějaké místo, kde se mu hraje abnormálně dobře a třeba je to pro něj zrovna Liberec," uzavřel Kozel.

Reklama