Hlavní obsah

Liberecké fotbalisty posílil útočník Olatunji z Larnaky

Fotbalisty Liberce posílil útočník Victor Olatunji. Třiadvacetiletý Nigerijec do severočeského klubu zamířil z AEK Larnaka na půlroční hostování s opcí. Slovan o tom informoval na webových stránkách.

Foto: fcslovanliberec.cz

Fotbalisty Liberce posílil útočník Victor Olatunji

Článek

Olatunji už za Liberec odehrál poločas čtvrtečního utkání proti Zlínu na Tipsport Malta Cupu, které bylo generálkou na jarní část první ligy. Na podzim za Larnaku absolvoval 20 soutěžních zápasů a vstřelil dvě branky, zasáhl také do skupinové fáze Evropské ligy a kvalifikace Ligy mistrů.

"Typologicky se jedná o hrotového útočníka, který je vysoký, silný ve vzduchu a soubojích. Potřebovali jsme útočníka po odchodu Micka van Burena, a když nás opustil Max Talovjerov, tak také hráče použitelného do standardních situací. O Victora jsme měli zájem už v létě, ale Larnaka jej nepustila, protože hrála skupinu Evropské ligy," uvedl liberecký trenér Luboš Kozel.

Van Burena si z hostování stáhla pražská Slavia. Třicetiletý Nizozemec za Slovan zaznamenal devět gólů v 15 duelech a dělí se o druhé místo v tabulce střelců nejvyšší soutěže.

Olatunji na Slovensku nastupoval za Inter Bratislava a Podbrezovou a v Rakousku za Mattersburg. "Příchod do nového týmu vnímám jako velkou výzvu. Jsem moc rád, že jsem tady. O Liberci jsem slyšel už v Africe. Vím, že česká liga je kvalitní soutěž. Budu dělat vše pro to, abych se prosadil a pomohl týmu," řekl nigerijský útočník.

Po kyperském angažmá ho čeká velká teplotní změna. "Na sněhu jsem netrénoval už asi tři roky, naposledy v Rakousku. Dnešní trénink pro mě byl hodně náročný, ale nechci si stěžovat. Bez ohledu na počasí a terény se musím rychle adaptovat, je to moje práce," dodal Olatunji.

Reklama

Související témata: