Hlavní obsah

Jablonec - Plzeň 0:3Lídr znovu válel, výhru v Jablonci řídil Chorý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
90. N´Diaye 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně ve 12. kole první ligy zvítězili v Jablonci s přehledem 3:0, v nejvyšší soutěži neprohráli už 33 zápasů po sobě a pojistili si vedení v tabulce. První dva góly vstřelil Tomáš Chorý, v úvodní nastavené minutě se pak prosadil střídající Modou Ndiaye.

Foto: Vít Černý, ČTK

Tomáš Chorý se postaral o úvodní branku zápasu

Článek

Viktoria zůstala jediným neporaženým týmem této sezony nejvyšší soutěže a po středeční porážce 2:4 s Bayernem Mnichov v Lize mistrů se vrátila na vítěznou vlnu. Západočeši vedou neúplnou tabulku o šest bodů před druhou Spartou. Slavia, která nastoupí až večer proti Mladé Boleslavi, ale může ztrátu snížit. Plzeňští mají k dobru odložený duel s Brnem.

Jablonec v lize podruhé za sebou nebodoval, v součtu s úterním vyřazením od Vyškova z domácího poháru v posledních třech zápasech neskóroval a je dvanáctý.

Oba týmy nastoupily v rozestavení s třemi stopery. V západočeské základní sestavě nebyl Vlkanova, naopak nechyběl Jemelka, který nedohrál utkání s Bayernem. Na hrotu útoku pak hráli Kliment s Chorým. Druhý jmenovaný se v úvodu jako první dostal do šance, ale minul. Na opačné straně po centru z přímého kopu hlavičkoval Heidenreich, brankář Staněk však u tyče zasáhl.

Foto: Vít Černý, ČTK

Tomáš Chorý se raduje z úvodní branky utkání

V 19. minutě hosté otevřeli skóre. Gólman Hanuš nedůrazně odvrátil centr z rohu jen ke Klimentovi, který vrátil balon na zadní tyč, odkud jej hlavou poslal před bránu bývalý jablonecký obránce Pernica a Chorý zblízka doklepl za čáru.

Po půlhodině hlavičkoval hostující Mosquera, ale před brankou trefil jen spoluhráče Pernicu. Severočeši po inkasovaném gólu převzali iniciativu. Ve 33. minutě v dobré šanci ze strany vypálil Chramosta těsně nad, o chvíli později pak ránu agilního Jovoviče zpoza vápna pod břevno vytáhl Staněk.

Jablonečtí se v druhé půli tlačili za vyrovnáním a chvílemi měli velkou převahu. Po hodině hry se protáhl do vápna Jovovič, ale zamířil vedle. V době narůstajícího tlaku Severočechů přidala Viktoria pojistku. Mosquera na velké straně nacentroval přes Coolse a Chorý hlavičkou na zadní tyč překonal Hanuše. Plzeňský útočník dal podruhé v kariéře dva góly v jednom ligovém utkání a v tomto ročníku nejvyšší soutěže skóroval pošesté.

Foto: Vít Černý, ČTK

Tomáš Chorý hledá cestu k jablonecké brance

Téměř okamžitě mohl střídající Sejk snížit, ale Staněk jeho hlavičku k bližší tyči vytáhl na roh. Stejný hráč se neprosadil ani v 77. minutě při závaru. V závěru už Jablonečtí rezignovali a inkasovali ještě potřetí. V nastavení po rohovém kopu napálil odražený míč přesně k tyči střídající Ndiaye a připsal si první branku v plzeňském dresu.

Viktoria bodovala podeváté z posledních 10 vzájemných ligových duelů, v Jablonci zvítězila v nejvyšší soutěži po dvou zápasech. Severočeši doma v lize prohráli po čtyřech utkáních.

2. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Viktoria Plzeň 0:3 (0:1)
Branky: 19. a 63. Chorý, 90.+1 Ndiaye. Rozhodčí: Klíma - Nádvorník, Machač - Franěk (video). ŽK: Houska, Heidenreich - Kalvach. Diváci: 2426.
Jablonec: Hanuš - Akpudje, Heidenreich, Krob (75. Černák) - Cools, Kratochvíl, Houska, Souček (55. Sejk) - Polidar - Chramosta, Jovovič. Trenér: Horejš.
Plzeň: Staněk - Hejda, Pernica, Jemelka - Holík, Bucha (88. Ndiaye), Kalvach, Mosquera - Čermák (58. Vlkanova) - Kliment (58. Jirka), Chorý (74. Bassey). Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice