Hlavní obsah

Ligové milníky: Šílený Vavruškův pocit realitou. Spartě zhořkl příbramský apríl

Senzace, která měla pro favorita fatální následky. Trenér podceňovaného týmu měl předem troufalý pocit, že šok je ve vzduchu. A zrovna na apríla k němu opravdu došlo. Právě jedinému vítězství Příbrami na Spartě z dubna 2012 je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy.

Zpátky v čase - Jediná výhra Příbrami na Letné

 
Článek

Apríl 2012. Nikdy na Letné nevyhráli, o to troufalejší David Vavruška byl. „Zní to šíleně, ale měl jsem ten den pocit, že se nám nemůže nic stát. A že můžeme na Spartě vyhrát," usmívá se tehdejší kouč Příbrami.

Pražané vedli tabulku, aprílový zápas 23. kola měl být formalitou. Ovšem zatímco sparťané zahazovali šance jako na běžícím pásu, Šlapák udeřil efektní patičkou a nečekaný výsledek pečetil Koukal. Sparta přišla o první místo, a nakonec skončila druhá za Libercem. O dva body, takže jediná výhra Příbrami na Letné v historii ji nejspíš stála titul.

„Nesvazovali jsme mužstvo žádnou taktikou. S čistou hlavou jsme si šli zápas na Spartě užít. Chtěli jsme hrát hlavně aktivně, napadat její stopery i beky. Tím jsme ji trochu vyvedli z konceptu. Spousta věcí se nám podařila a dva vstřelené góly mám pořád v sobě," líčí Vavruška, který předtím paradoxně působil také u sparťanské mládeže.

Utkání 26. kola Příbram - Sparta se hraje v pátek od 20:15, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: