Hlavní obsah

Limberský: Hrát proti Chorému na tréninku bylo za trest. Je důležité, aby hrál i v nároďáku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbaloví soupeři a jejich fanoušci ho nenávidí, v Plzni ho každý velebí. Tedy pokud zrovna netrénujete a při cvičení nenafasujete jiný rozlišovací dres než Tomáš Chorý. „Když jsem proti němu hrál na tréninku, bylo to za trest,“ rozesměje se bývalá opora Viktorky i někdejší reprezentant David Limberský. „Choras je samá ruka, samá noha. K balonu se nešlo dostat, když ho oplotil. Pro Plzeň je nepostradatelný, a i pro český nároďák je důležitý, aby v něm hrál.“

Samá ruka, samá noha. Limberský o Tomáši Chorém, výsek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Na 29letého útočníka přišla řeč v pořadu Sport.cz Přímák. Chorý patří nejen vzrostlou postavou, ale i góly a dalšími činy k nejvýraznějším osobnostem současné fotbalové ligy.

„Je to jeho životní sezona. K bojovnosti a urputnosti přidal čísla, nahrávky, góly a fotbalovost, kterou spoustu lidí překvapil,“ soudí Robert Neumann - bývalý dlouholetý ligový fotbalista a dnes reportér Sport.cz.

Podrobněji o něm hovořil Limberský coby Chorého někdejší plzeňský kolega. „Je to srdcař, který sice nedá góla, ale hodně toho oběhá a těží z toho zbytek týmu,“ vyzdvihuje exligový plejer.

Limberský sám v pořadu Přímák ale připustil, že někdy s nezaměnitelným obrem neměli lehké pořízení ani spoluhráči. „V Plzni jsme měli hry tři na tři nebo čtyři na čtyři. Dost to jiskřilo, kolikrát se to ani nedohrálo. V Plzni jsou všichni soutěživí a chtějí vyhrávat. DNA si přenášejí na hřiště, i když z toho někdy přišlo nějaké zranění,“ líčí Limberský.

„S Chorasem ani nechcete začít strkanici. Souboje s ním bolely a vždycky bolet budou,“ dodává s úsměvem.

Že by Limberského věty sloužily jako další doporučení pro reprezentačního kouče Ivana Haška? Euro se blíží a mít netuctového útočníka v kádru se vždycky šikne.

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.