Hlavní obsah

Limberský? Klobouk dolů, měl užasnou kariéru! Co řekl kouč Plzně o možném odchodu kapitána Brabce?

Praha

Pod jeho vedením zahájila v pondělí odpoledne plzeňská Viktoria přípravu na novou sezonu. V kabině se však kouč Michal Bílek, který se týmu ujal před měsícem po odvolaném Adrianu Guľovi, už nesetkal se dvěma velkými jmény. Obráncem Davidem Limberským a útočníkem Zdeňkem Ondráškem. Naopak přivítal posily Jhona Mosqueru a Ondřeje Pachlopníka. "Pohyb v kádru ještě může být," připustil Bílek.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zdeněk Ondrášek si hledá nové angažmá, Plzeň s ním už nepočítá.

Článek

Proč jste se rozešli s útočníkem Zdeňkem Ondráškem, který na podzim přišel do Plzně jako velká posila za miliony korun z Dallasu?

Vrací se ze zahraničí útočník Chorý, měli bychom tři podobné typy hroťáků. Proto jsme se rozhodli pro variantu, že si může hledat nové angažmá.

Nenaplnil očekávání?

Jsem ve Viktorce relativně krátce. Od útočníka se vždycky očekávají góly. Kobra měl dobrý začátek, potom se před něj dostal Beauguel, který šanci chytil. Pro Kobru to bylo potom těžké.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zdeněk Ondrášek z Viktorie Plzeň oslavuje gól.

Ukončit profesionální kariéru se rozhodla dlouholetá opora David Limberský, nyní bude hrát za Domažlice. Co jeho volbě říkáte?

Limbu jsem trénoval už opři mém prvním angažmá v Plzni, což bylo před dlouhými lety. Potom byl se mnou ve Spartě, potom i v národním týmu. Měl úžasnou kariéru. Je třeba mu poděkovat, pro český fotbal udělal hodně. Klobouk dolů před ním. Držme mu palce k další kariéře v Domažlicích.

V Plzni nebude pokračovat dál ani obránce Radim Řezník, který na jaře hostoval v Mladé Boleslavi.

Další hráč, který zanechal ve Viktorce skvělou stopu, odvedl pro ni vynikající práci. Po uplynulé sezoně ale nadešel čas ke změnám v kádru, proto jsme se rozhodli, Radim dál v Plzni nadále působit nebude.

Spekuluje se, že v létě by měl Plzeň opustit kapitán Jakub Brabec, který je nyní s reprezentací na EURO...

Ve hře jsou obě varianty, uvidíme, co se stane v nejbližších dnech. Pokud na něj bude nabídka ze zahraničí, klub bude jednat. Pokud žádná nepřijde, počítáme s ním.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Brabec z Viktorie Plzeň.

Fotbalové zákulisí má za vysoce pravděpodobné, že majitel Viktorie Adolf Šádek odejde do Brna... Co vy na to?

Do rozhovoru vstoupí tiskový mluvčí Václav Hanzlík: „Vyjádřili jsme se už oficiálně, tyto informace se nezakládají na pravdě. Proto je nemá smysl komentovat."

Kádr Plzně nyní čítá 33 hráčů včetně dvou posil Mosquery a Pachlopníka? Co od nich očekáváte?

Mosquera delší čas prokazuje vysokou výkonnost, je velmi nebezpečný v ofenzívě. Je rychlý, důrazný, hraje dobře hlavou, má solidní zakončení. Pachlopník je perspektivní kluk, nabitý energií. Je hráč do budoucnosti. Z hostování se navíc vrátil Pernica, jenž by měl zvýšit konkurenci na stoperu, a také záložník Hlavatý, který odváděl skvělou práci v Pardubicích.

ZÁPASY V PŘÍPRAVĚ
26. 6. PLZEŇ–Trnava (11:00, Luční)
30. 6. PLZEŇ–Příbram (16:00, Luční)
3. 7. PLZEŇ–Aue (čas bude upřesněn, Luční)
8. 7. PLZEŇ–Sepsi OSK (soustředění v Rakousku)
12. 7. PLZEŇ–soupeř bude upřesněn (soustředění v Rakousku)
15. 7. PLZEŇ–Arsenal Tula (soustředění v Rakousku)
Soutěžní část sezony začne Viktorii ve čtvrtek 22. července domácím duelem 2. předkola Evropské konferenční ligy s Dynamem Brest, o následujícím víkendu pak v Doosan Areně přivítá v prvním ligovém kole Mladou Boleslav.

Kádr je pořádně široký. Může se ale i tak udát ještě nějaký příchod?

Čtrnáct dnů se budeme připravovat v tomto složení, potom budeme kádr zkracovat. Nemůžu tvrdit, že ještě nějaký pohyb v kádru směrem do kabiny nebude. Nicméně velké přestupy se nedají očekávat.

Reklama

Související témata: