Hlavní obsah

Limberský o novém životě: S prací se na mě musí opatrně. Šéf myslel, že budu dělat míň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neopustil fotbalové prostředí, ale poprvé v životě nepotřebuje k práci kopačky. „Šéf si myslel, že budu dělat míň,“ vtipkoval David Limberský v pořadu Přímák. „Dělám ale docela dost a baví mě to,“ mínil bývalý fotbalový reprezentant, který po konci kariéry pracuje několik měsíců jako sportovní ředitel třetiligových Domažlic.

David Limberský o práci v Domažlicích, výsek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

„Je to úplně něco nového, zvykám si na to. Je mi ale čtyřicet let a nemůžu být pořád na hřišti,“ vykládal mnohonásobný šampion z české ligy.

Ještě na podzim po odchodu z profisoutěží za Jiskru kopal ČFL, operované koleno mu už nedovolovalo pokračovat. Domažlický prezident Jaroslav Ticháček v zimě Limberského do nového uvedl slovy, že bude poprvé pracovat.

„Musí se na mě trošku opatrně,“ pousměje se Limberský. Pak trochu zvážní a vysvětluje: „Jsem furt na telefonu, ale není to práce na denní bázi, abych byl denně osm hodin v Domažlicích. Mám rodinu a tři děti, čas dělím i mezi další aktivity.“

Funkcionář Limberský momentálně vede druhý mančaft třetí nejvyšší soutěže. Domažlice ztrácejí pět bodů na rezervu Slavie, do konce ČFL zbývá sedm kol.

Že by Domažlice pomýšlely na postup do druhé ligy? „Ambice se mění skoro každý týden,“ usměje se Limberský. „Chtěli bychom vyhrát ČFL, loni se to povedlo a prohráli jsme až baráž se Žižkovem. Budeme se o to rvát do konce sezony, budeme se snažit pošilhávat po prvním místě.“

V Domažlicích pracuje i jeho kumpán ze slavné plzeňské éry, třetiligový mančaft koučuje Pavel Horváth. Je Limberský v kontaktu s mateřskou Viktorií a jejím šéfem Adolfem Šádkem? Lákal by ho manažerský přesun do první ligy?

I o tom hovořil v pořadu Přímák na Sport.cz.

Reklama