Hlavní obsah

Limbovo finále: Do Plzně se vrátí Vrba! A Krmenčík? Je mi líto, nepozvu ho, říká ikona Viktorie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Po rozlučce Pavla Horvátha zažije Doosan Aréna po letech na další atraktivní zápas. Sedmnáctého května bude stadion Viktorie svědkem rozlučky klubové ikony Davida Limberského. Borce, který s Plzní získal pět mistrovských titulů a třikrát jí pomohl do Ligy mistrů. Pikantní je, že jeho tým, tvořený z členů zlaté plzeňské generace v čele s Horváthem, povede nynější kouč Sparty Pavel Vrba. Soupeřem bude současný celek Viktorie.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Rozlučkový zápas obránce Davida Limberského se blíží. Hráč jej představil na tiskové konferenci.

Článek
Fotogalerie

„Jsem moc rád, že taťka, jak Pavlovi Vrbovi říkám, pozvání přijal, že bude stát na naší lavičce. Že mě ještě jednou bude trénovat," uvedl Limberský na dnešní tiskové konferenci. Kromě Horvátha a Vrby prozradil jména dalších sedmi bývalých spoluhráčů, se kterými, pod taktovkou Vrby, vládli roky tuzemskému fotbalu (Bakoš, Pilař, Rezek, Kozáčik, Hubník, Petržela, Darida).

Jeden fotbalista však bude v jeho výběru chybět, byť by si to za svůj přínos na hřišti zasloužil. Útočník Slavie Michael Krmenčík. Od chvíle, kdy po podzimním vzájemném duelu v Edenu skandoval hanlivý pokřik Zk...ená Plzeň, a po vstřeleném gólu vyslal posměšné gesto směrem k plzeňskému kotli, se stal pro viktoriány personou non grata.

„Krmenčík pozvánku neobdržel. Za to, co pro Viktorku odvedl, by si ji asi zasloužil. Ale po tom, co udělal, jak se zachoval na podzim... Je mi líto, nejde to," uvedl Limberský. Profesionální kariéru ukončil po uplynulé sezoně, kvůli covidu se rozlučka koná a ročním zpožděním. „Moc se těším. Fanoušci budou mít poslední šanci, kdy uvidí tým z naší generace pohromadě. Nebude to ale žádný důchodcovský fotbal. Chci ještě navrhnout panu Šádkovi (pozn. - majitel Viktorie), že by vítěz rozlučky reprezentoval Viktorku přiští sezonu," culil se Limberský.

Vstupenky na utkání, které bude mít výkop v 18 hodin, začne klub prodávat v úterý 19. dubna (čtyři cenové kategorie od 100 do 250 Kč). Zájemci si je budou moct opatřit na klasických místech: na pokladnách Doosan Arény, v plzeňském fanshopu nebo online na internetu. Výtěžek ze vstupného bude věnován na viktoriánskou mládež.

Reklama