Hlavní obsah

Lingr oslavil jubileum gólem. Roli žolíka přijal, při oslavě skoro nemohl dýchat

Tlak Slavie sílil, ale ne a ne vstřelit rozhodující gól. Slovo si tak musel vzít Ondřej Lingr. „Záměr byl jasný. Měl jsem jít na hřiště za stavu, kdy bude obrana soupeře utahaná," usmívá se ofenzivní záložník po výhře 2:1 v sobotním domácím šlágru fotbalové Fortuna ligy proti Plzni.

Úkol zněl jasně: Jít tam a rozhodnout! Oslava super, pár kotrmelců a nemohl jsem dýchat, popisuje Ondřej LingrVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Lingr se na trávník dostal po poločasové přestávce. Trenér Jindřich Trpišovský potřeboval hru rozhýbat, Slavie byla v úvodním dějství lepší, jenže prohrávala 0:1. „Naštěstí se povedlo rychle vyrovnat, potom otočit a ještě jsme měli možnosti dát na 3:1," vypráví čtyřiadvacetiletý odchovanec Havířova a Karviné.

Jen bouřlivou oslavu musel chvíli vstřebávat. „Hřiště bylo suché, udělal jsem pár kotrmelců a narazil do Kuby Hromady. Nakonec jsem byl zalehnutý a pomalu ani nemohl dýchat. Oslava super," popisuje Lingr. Chuť rozhodnout na něm byla vidět v každé akci. „Měl jsem hrát na desítce pod útočníkem, ale v první půli bylo vidět, že Plzeň dobře brání. Snažil jsem se být všude, i když jsem se za 10 minut unavil a musel to rozdýchat," prozrazuje.

Gólem potvrdil, že střídající hráči Pražany v aktuální ligové sezoně táhnou. Dali už sedmnáct branek, suverénně nejvíce ze všech týmů. Role žolíka je ale na druhou stranu i trochu nevděčná.

„Neřekl bych, že jsem nějak upozaděný. Není to nic jednoduchého, chci podobné zápasy hrát od začátku, rozhodnutí ale samozřejmě respektuji. Plán vyšel, trenéři udělali super věc a těší nás, že máme tři body," dodává muž, jenž si proti Plzni připsal svůj 150. ligový start. „To ani nevím. Tak jsem rád, že se to povedlo takhle k jubileu," dodává překvapeně.

Velké zápasy Lingrovi očividně svědčí. V minulé sezoně skóroval například při domácím triumfu nad Spartou i ve dvou duelech slavil i proti Plzni. Západočechům vstřelil už svou čtvrtou branku v kariéře, společně s Jabloncem nejvíce v lize.

„Asi se na velké zápasy více motivuji, jsou to utkání pro mě. Druhý poločas byl od nás skvělý, výkon se zvedl a jen gradoval. Potřebovali jsme se nakopnout, nebudeme si nic nalhávat, nějaká deka tam určitě byla. Ale předvedli jsme super věci," těší Lingra. Naráží na nezdar z minulého kola, kdy Slavia překvapivě padla v Českých Budějovicích.

K tomu se přidala ještě venkovní remíza v Teplicích, což jsou ztráty, které mohou aktuálně vedoucí tým české nejvyšší soutěže na konci sezony mrzet. Podle Lingra je ale sobotní výhra velice nadmíru důležitá a tým může jen nakopnout.

„Tohle je fotbal, jednou jste nahoře, jednou zase dole. Zápas v Budějovicích jsme hodili za hlavu a teď ukázali pravou tvář Slavie. Doufám, že další víkend vyhrajeme v Liberci. Respektujeme každého soupeře, ale díváme se jen směrem na titul a pohár," hlásí odhodlaně.

Reklama