Hlavní obsah

Lize kraluje Brazilec, trenérem měsíce pak je Svědík

Praha
Aktualizováno

Brazilec se rozdováděl. Hráčem měsíce v první fotbalové lize se stal křídelník Ewerton z Mladé Boleslavi. Mezi trenéry zvítězil Martin Svědík ze Slovácka. Výsledky ankety oznámila Ligová fotbalová asociace, která řídí profesionální soutěže.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ewerton z Boleslavi se raduje ze svého gólu na 2:1.

Článek

Brazilec baví celou ligu. Mladé Boleslavi pomohl k posunu na sedmé místo tabulky Ewerton, který během října dvakrát skóroval a přidal dvě asistence.

Rok a půl strávil v Pardubicích, hostování mu prospělo. S Východočechy postoupil mezi českou elitu, kde se poté aklimatizoval. V létě se Ewerton vrátil do Mladé Boleslavi, za kterou mu to nyní začíná čím dál více střílet. Od konce září zaznamenal v pěti kolech pět branek. Proti Slovácku se dokonce blýskl hattrickem a mohl jen litovat, že jeho tým stejně padl 3:5.

Držitel primátu mezi trenéry „sa nesúdí" právě na východě Moravy. Slovácko ztrácí na duo Plzeň - Slavia pouze dva, respektive jeden bod. Pod taktovkou Martina Svědíka se pyšní nejlepší formou z celé soutěže, jeho vítězná série trvá už šest kol.

Svědík patří v lize k nejdéle sloužícím trenérům v aktuálním působišti. Vede Slovácko od listopadu roku 2018, podařilo se mu z 1. FC udělat jeden z nejlepších českých klubů současnosti. Výběr z Uherského Hradiště je třetí, z pronásledovatelů mu dýchá na záda pouze čtvrtá Sparta, která je o bod pozadu. Na pátý Baník Ostrava ale už Slovácko kouká s osmibodovým náskokem.

Reklama

Související témata: