Hlavní obsah

Loučení Bílka začalo těžkou porážkou! Druhý gól nás zlomil, potom už to byla křeč, litoval kouč Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V týdnu fotbalová Plzeň oznámila, že mu neprodlouží kontrakt, který mu vyprší po sezoně. Trenér Michal Bílek začal svoje loučení s Viktorií, kterou v uplynulé sezoně dovedl k titulu a zkraje podzimu do ligy mistrů, zle. Jeho tým padl ve druhém utkání ligové nadstavby doma s Olomoucí 1:3 a stále nemá jisté třetí místo.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost Plzně. Rafiu Durosinmi z Plzně slaví branku spolu s Tomášem Chorým.

Článek

Jak těžké je skousnout porážku, kdy soupeř vyslal na branku dvě střely?

Pravda je, že první půle byla z naší strany velmi dobrá. Bylo tam všechno, co jsme chtěli. Dali jsme gól, byli jsme nebezpeční, Sigmu jsme do ničeho nepouštěli. Škoda, že jsme nedali víc branek. Potom přišel okamžik, už pro nás klasický, vlastní gól. Po přestávce nás srazila branka branka na jedna dva, potom už to byla křeč.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Trenér Plzně Michal Bílek.

Vyříkali jste si prohru v kabině bezprostředně po utkání?

Kluci k zápasu přistoupili dobře. Jak jsem řekl, první půle byla velmi dobrá. Jenže první centr soupeře do naší šestnáctky znamenal gól. A faul, který písknul rozhodčí Chorému, kdy jsme dali gól Kašou... O faul se nejednalo. Potom dostaneme druhou branku, kdy soupeř dostane míč podruhé do našeho vápna. Nebyli jsme pak už schopní vstát.

Co říkáte nezodpovědnosti hráčů před inkasovanými góly?

Jednoznačně se mělo těmto brankám zabránit. Když vezmu ty tři situace... Musíme být důraznější už na stranách hřiště, abychom nedopřáli soupeři klid na přesnou přihrávku nebo centr. A samozřejmě musíme být důraznější v pokutovém území.

Co udělat s týmem, který je v křeči, před závěrem soutěže, kdy ho čekají duely na Spartě i na Slavii?

Především potřebujeme být zdravotně v pořádku. Kalvach trénoval až den před utkáním, Chorý má problém se zády. Teď jsme ztratili Sýkoru, který má svalový problém.

V týdnu Viktoria oznámila, že s vámi neprodlouží kontrakt. Čekal jste tento krok?

Zkrátka mi neprodloužili smlouvu, tím pádem na konci června moje působení v Plzni končí. To je všechno, co k tomu můžu říct.

Reklama