Hlavní obsah

Loajální voják opouští Priskeho. Sparta musí upravit realizační tým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dostal hned po vydřeném vítězství nad Teplicemi hobla, proletěl se nad hlavami rozjařených hráčů. Na rozloučenou. Luboš Loučka končí ve fotbalové Spartě v pozici asistenta trenéra ve štábu Briana Priskeho a stane se trenérem B-týmu, který je aktuálně na dvanáctém místě v tabulce druhé ligy. „Chci Loukovi za všechno moc poděkovat, byl to pro mě loajální voják,“ zdůrazňuje Priske.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Luboš Loučka po utkání AC Sparta Praha - FK Teplice.

Článek

Loučkův přesun do role hlavního trenéra u béčka byl avizovaný.

„Stál za námi a naší prací, i když se nám na začátku nedařilo. Tvrdě pracoval celých osmnáct měsíců, co tu jsme, věřil našemu projektu. Hráči si s ním vytvořili velký vztah. Je smutný, že odchází, ale věřím, že bude úspěšný hlavní kouč. V pondělí ho navíc čeká zkouška na profilicenci UEFA. Budu ho dál ve všem podporovat,“ oceňuje Brian Priske kolegu.

„Je to důležitý krok pro další pokračování mé trenérské kariéry. A vlastně jsem si to takhle vysnil a přál si, abych první krok k práci hlavního trenéra mohl udělat v rámci sparťanské organizace. Protože když se teď hodně bavíme o genu ACS, tak já ho v sobě určitě mám,“ říká Luboš Loučka pro klubový web.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Sparty Praha Brian Priske a Luboš Loučka po utkání s FK Teplice.

Jeho asistenty budou Tim Sparv, který už u B-týmu působil, a Lukáš Bláža, dlouholetý trenér ze strahovské akademie. V pozici trenérů brankářů budou pokračovat Aleš Hruška a Jiří Hlaváč.

„Lubošovi dáváme příležitost, aby ukázal, že může být hlavním trenérem, což je jeho velká ambice a sen. Osobnostně i profesně udělal velký krok k tomu, aby se hlavním koučem stal,“ říká sportovní ředitel Tomáš Rosický.

„S Tomášem Rosickým jsme o vizi, že bych přebral B-tým, nějakou dobu diskutovali. Vážím si, že mi tuhle šanci dá. Důležité pro mě je i to, že budu mít i nadále možnost spolupracovat s Brianem Priskem, který mě v životě a roli trenéra výrazně formoval a posunul. Budeme nadále pracovat na tom, aby byly nejen A-tým a B-tým co nejvíce propojené a pracovaly podle stejných principů,“ těší se Loučka.

Jak klub informuje, u A-mužstva dojde v realizačním týmu k několika změnám. „Lukas Babalola bude působit jako asistent, který se bude nadále soustředit zejména na analýzy,“ hlásí Priske. Realizační tým pak bude v oblasti standardních situací podporovat analytik Jan Blažíček, který působí ve sparťanské akademii.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.