Hlavní obsah

Matějovský: Návrat jako z filmu! Zabalit to můžu vždycky, jsem šťastný, že jsem zpátky

Když si před rokem v lednu přetrhl achillovku, měl i černé myšlenky. Obával se, jestli to pro něj není konec kariéry. Devětatřicetiletý záložník Mladé Boleslavi Marek Matějovský se ale kousl, tvrdě pracoval na návratu. Ten přišel o něco dřív, než čekal, ale byl úspěšný. V sobotním duelu 15. kola fotbalové ligy proti Brnu jej kouč Jarolím poslal do hry ve 36. minutě, zkušený borec po přestávce zařídil gólem domácím bod (1:1).

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva Samuel Dancák a Marek Matějovský z Boleslavi se radují z gólu.

Článek

Jste šťastný z návratu, nebo vás mrzí, že jste nevyhráli?

Mám smíšené pocity. Jsem neskutečně šťastný, že jsem naskočil zpátky. Práce, kterou jsem celý rok absolvoval, nepřišla vniveč. Ale chtěl jsem vítězný návrat, což se nepovedlo.

Gól je pro vás třešničkou na dortu?

Je to příběh jako z filmu. Chtěl bych poděkovat všem lidem, kteří stáli při mně. Včetně rodiny. Vážím si podpory všech. Povzbuzovali mě, ať nic nevzdávám. Říkali mi, že zabalit to můžu vždycky. Gól bych chtěl věnovat právě jim.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva Marek Matějovský z Boleslavi a Lukáš Endl z Brna.

Plánoval jste návrat už v prvním jarním kole?

Jednoznačně jsem se vrátil dřív, než jsem očekával. Bavil jsem se v zimní pauze s trenérem a realizačním týmem, jak postupovat dál. Měl jsem chuť v tréninku, byl jsem dlouho mimo. Cítil jsem uvnitř, že musím ještě potrénovat. Nakonec mi trenér řekl, jestli bych nebyl proti, kdybych proti Brnu šel na lavičku. S tím, že mě může vypustit na část zápasu. Odpověděl jsem mu, že chuť mám. Ale nečekal jsem, že minutáž bude taková. Když se zranil Milan Jirásek, přiběhl asistent, ať se nachystám. Nebyl čas na přemýšlení, týmu jsem chtěl pomoct.

Jak to bylo s návratem Matějovského?
„Původní prognózy byly, že se Marek Matějovský vrátí později. Zapojil se ale s námi v týdnu do tréninku, nebylo vidět, že by měl dlouhou herní pauzu. Dělal maximum, aby se vrátil. Konzultoval jsem s ním situaci, ptal se ho, jak je na tom. Říkal, že se na hru cítí. Rozhodli jsme se, že ho vezmeme na zápas. Nakonec šel i do hry. Dokázal, že má mužstvu pořád co dát, gólovou situaci vyřešil perfektně.“
Karel Jarolím, trenér Mladé Boleslavi

Je pro vás bod málo?

Mrzí mě, že jsme utkání výsledkově nezvládli. Od úvodu jsme měli navrch, zápas jsme měli víceméně pod kontrolou. V duchu jsem si ještě na lavičce říkal, že jediné, z čeho by Brno mohlo udeřit, tak ze standardky. Což se potvrdilo. Ale pořád byla spousta času na obrat. Byli jsme lepším týmem, jen jsme nedali víc gólů. Myslím, že vzhledem k předvedenému výkonu můžeme být směrem k dalším utkáním optimističtější víc než po špatném podzimu.

Byl inkasovaný gól v prvním poločase velkou komplikací?

Jednoznačně. Rozjeli jsme zápas skvěle, měli jsme Zbrojovku na půlce. O přestávce jsme se hecovali, že hrajeme solidně, že zápas můžeme otočit. Škoda, že jsme jenom vyrovnali, měli jsme na víc.

Cítíte tedy, že tým jde výkonnostně nahoru?

Věřím, že se všechno bude jenom zlepšovat. Jdeme správnou cestou.

Reklama

Související témata: