Hlavní obsah

Měli jsme na bod. Jsme ale na správné cestě, míní po prohře Ševců se Spartou zklamaný Čelůstka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před touto sezonou se obránce Tomáš Čelůstka vrátil z kyperského angažmá do rodného Zlína, kde s fotbalem začínal, a v sobotním zápase se Spartou si odbyl ligovou premiéru před fanoušky Ševců. Moravský tým byl obhájcům titulu vyrovnaným soupeřem, avšak nakonec gólem z pokutového kopu deset minut před koncem za Cedidlovu ruku 0:1 padl.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jan Mejdr ze Sparty a Tomáš Čelůstka ze Zlína.

Článek

„Z výsledku jsem hrozně zklamaný. Měli jsme minimálně na bod. Ale před všemi spoluhráči musím smeknout. Bojovali jsme ze všech sil," cenil si Čelůstka. „Tohle je ta správná cesta, kterou se musíme ubírat. Pokud budeme takto pokračovat, nemám o náš osud obavy," tvrdil.

Hlavou se mu po zápase honila situace, po níž Pražané zahrávali penaltu. Neomylný kapitán Krejčí jim úspěšnou exekucí zajistil výhru. „Já si zrovna něco vysvětloval s Dominikem Simerským ohledně našeho bránění. A najednou vidím, že VAR něco řeší. Začal jsem tušit, co asi přijde. Martin Cedidla z toho byl hodně špatný," vrátil se ke sporné situaci.

V první půli si naopak Čelůstka prožil nakrátko pocity velkého štěstí, když po jeho centru dopravil útočník Zlína Žák za bezbrankového stavu míč do sparťanské sítě. Jenže videorozhodčí viděl ofsajdové postavení a gól byl po chvíli odvolán. „O velkou radost jsme byli záhy připraveni," litoval bývalý hráč Bohemians, Opavy či Pardubic.

Navzdory těsné porážce však Ševci napravili dojem z totálně nepovedeného premiérového utkání nového prvoligového ročníku v Karviné. „Tam to byl první zápas v sezoně, asi nám trochu nervozita svazovala nohy. Proti sparťanům jsme ovšem podali výborný výkon. Kéž bychom ho příště zopakovali. Další víkend na Slavii to ale asi budeme mít ještě o něco těžší," připomněl Čelůstka náročný los zlínských fotbalistů na začátku sezony.

Na dálku poděkoval příznivcům Ševců, kteří vytvořili při utkání s mistrem výtečnou kulisu. „Jsem strašně rád, že přišlo tolik lidí, a že jsem si mohl po dlouhé době zahrát jako domácí na zlínské Letné. Moc si toho vážím. Je skvělé, že tady jsem," svěřil se Čelůstka.

Jeho snem je, aby oblékal zlínský dres společně také se starším a známějším bratrem Ondřejem, který má na kontě i 33 reprezentačních startů. „Po minulé sezoně jsme se o tom spolu bavili. Ani ale nevím, jestli byl Ondra se zlínským vedením v kontaktu. Po konci ve Spartě pak kývl na nabídku z druhé turecké ligy. Už nejsme nejmladší, a tak chtěl ještě využít možnosti zahrát si v zahraničí," dodal mladší ze sourozenecké dvojice Čelůstků.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.