Hlavní obsah

Miliony pro dobrou věc. Slavia pomáhala, kabina koupila obraz za statisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Slavia se naladila na poslední zápasový týden v roce, ve kterém hostí v Evropské lize Servette Ženeva a pak jede na půdu Baníku Ostrava, dobročinnou akcí. Sešívaní a jejich obchodní partneři a vzácní hosté vydražili během pondělního večera čtrnáct unikátních obrazů zachycujících momenty ze slávistické historie. Prodaly se za 3,6 milionu korun, peníze poputují skrze klubový nadační fond lidem s těžkým životním osudem.

Foto: Martin Malý/SK Slavia Praha

Asistent trenéra Slavie Zdeněk Houštecký (s šekem) a předseda představenstva sešívaných Jaroslav Tvrdík (s mikrofonem) na dobročinném večeru.

Článek

Obrazy ztvárnil grafik a designér Michael Červenka, je na nich připomenut například slavný postup přes Sevillu v Evropské lize, titul z roku 1996 nebo příběh o záchraně klubu a kapitánovi Jiřím Hildebrandtovi. Nejdražší bylo dílo, které odkazuje na zrození rivality se Spartou.

Vydražil ho současný tým červenobílých, který na večeru zastupoval mimo jiné brankář Ondřej Kolář či asistent trenéra Zdeněk Houštecký. Slávistická kabina za něj dala 600 tisíc korun a slíbila, že v případě výhry nad Servette Ženeva zaokrouhlí sumu na rovný milion korun.

Slávisté získané peníze rozdělí rodinám, jejichž děti či rodiče trpí vážnými nemocemi. Prostředky se využijí na léčbu či nákup potřebného vybavení.

Dobročinná aukce zapadá do celkového projektu klubu „Za hranice hřiště“, který zahrnuje aktivity společenské odpovědnosti, tedy nejen charitu, ale i šetrnější chování k životnímu prostředí a rozvoj transparentnosti a udržitelnosti.

Reklama