Hlavní obsah

Mistři standardních situací? Obdiv experta má Matějovský, Spartě takový hráč chybí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká fotbalová zbraň, která funguje odnepaměti. A týmy ji mohou vytasit ve chvíli, kdy jim nefunguje kombinační hra. Řeč ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz přišla na standardní situace a jejich exekutory. Jedním z nich byl při působení v nejvyšší soutěži Milan Jirásek, momentálně hráč třetiligové Viktorie Žižkov. Koho borec s výbornou kopací technikou označil za mistra disciplíny zvané rozehrávání standardních situací?

Kdo kope nejlepší standardky ve Fortuna lize? Ptáme se v PřímákuVideo: Sport.cz

 
Článek

Třicetiletý záložník, který v mládežnické kategorii odešel ze Sparty do akademie Interu Milán, váhá, když má označit hráče, jenž je momentálně ohledně rozehrávání standardních situací v Česku jedničkou. „Těžká otázka," vyhrkne nejprve.

Po chvíli přemýšlení však přichází na konkrétní jméno. „Hrál jsem ve Spartě i Boleslavi s Márou Matějovským. „Ten má pořád kopací techniku neuvěřitelnou," skládá poklonu čtyřicetiletému fotbalistovi, jenž je oporou mladoboleslavského celku.

Diskuse a o aktuální situaci ve Spartě v PřímákuVideo: Sport.cz

„Ve svých letech pořád dokazuje, že má týmu, co dát. I třeba tímhle způsobem. Podívejte se na předposlední zápas. On rozehrál standardku a po odraženém balonu dala Boleslav gól. To je hráč, co vyniká," říká s obdivem.

Jakou práci dělají fotbalisté po skončení kariéry? Některé příběhy vás možná zaskočí. Pasáž z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Když se pak podívá na současnou situaci pražské Sparty, kde má disciplínu zvanou standardní situace na starost Casper Höjer, naznačuje, že mohou Letenští litovat, že se po sezoně tým rozloučil s dalším zkušeným středopolařem Bořkem Dočkalem. „Spartě v těch chvílích určitě chybí. Tohle prostě uměl a v rozhodujících momentech si jeho standardkou mohl tým pomoci," myslí si Jirásek.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák na Sport.cz.

Reklama

Související témata: