Hlavní obsah

Mladá Boleslav má nového sportovního ředitele. Útočné eso prodloužilo smlouvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ofenzivní fotbalista Vasil Kušej prodloužil smlouvu s Mladou Boleslaví do konce června 2026. Novým sportovním ředitelem středočeského klubu se stal Jakub Dovalil, bývalý trenér české reprezentace do 21 let. Mladoboleslavští o tom informovali na svých webových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Christos Zafeiris ze Slavie Praha a Vasil Kušej z Mladé Boleslavi

Článek

Kušej přišel do Mladé Boleslavi před rokem z druholigového Prostějova. Třiadvacetiletý křídelní hráč v létě měl blízko k přestupu do Utrechtu, ale kluby se nedohodly. Podle médií se o něj zajímala i pražská Slavia. Kušej ve 33 ligových utkáních zaznamenal 10 branek a sedm asistencí, za reprezentační A-mužstvo nastoupil v listopadovém kvalifikačním duelu s Moldavskem.

„Pro nás je důležité, aby podával co nejlepší výkony a my jej i trošku uchránili od mediálního zájmu, který je enormní, neboť v českém fotbalovém prostředí je spousta lidí, kteří si na něm chtějí udělat osobní PR. Vnímám, že se v Mladé Boleslavi cítí dobře, a chceme mu nadále vytvářet co nejlepší podmínky k naplnění sportovního cíle v podobě nominace do českého reprezentačního družstva pro letošní evropský šampionát,“ uvedl generální ředitel klubu David Trunda.

„Jsem šťastný, že jsme si s panem (prezidentem klubu Josefem) Dufkem a panem Trundou sedli a vyřešili novou smlouvu, za kterou jsem vděčný. Pro mě osobně je důležité v každém zápase pomoct mladoboleslavskému týmu a případně se dostat s reprezentací na letošní evropský šampionát,“ přidal Kušej, jenž doléčil zranění a do zimní přípravy se naplno zapojí až tento týden.

Devětačtyřicetiletý Dovalil ve funkci nahradil Pavla Hoftycha, který na začátku ledna zamířil do druholigového Žižkova. Pozici sportovního ředitele už vykonával v Teplicích, poslední čtyři roky vedl reprezentační výběry Lotyšska do 18 a 19 let.

Mladá Boleslav před začátkem zimní přípravy změnila i trenéra. David Holoubek před dvěma týdny na lavičce osmého celku prvoligové tabulky nahradil odvolaného Marka Kuliče.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.