Hlavní obsah
ONLINE

FOTBALOVÉ PŘESTUPY ONLINE: Zima je z Turína zpátky ve Slavii, Sparta má Albánce a Nora. Vaclík se vrací do Španělska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalové jaro odstartovalo v nejvyšší české soutěži 10. února a bylo třeba se na něj náležitě nachystat. Sport.cz přináší přehled nejaktuálnějších novinek v ligových klubech, stejně tak sledoval přestupy českých hráčů v zahraničí. Přestupní termín skončil, fotbalová burza každopádně nabídla spoustu zajímavostí. První transfery měly jasný trend, kluby se zásobovaly cizinci. Slavia se zaměřila na domácí hráče, reprezentační gólman Jindřich Staněk přišel z Plzně. Nejdražším přestupem zimy je návrat Davida Zimy z Itálie. Sešívaní znovu sáhli také do Norska, stejně jako konkurenční Sparta.

Foto: Slavia.cz

David Zima je zpátky v sešívaném dresu.

Plzeň bere dalšího Afričana z Vyškova

Plzeň v závěru přestupního období posílil útočník Idjessi Metsoko. Jednadvacetiletý Tožan přestoupil z Vyškova a na západě Čech podepsal smlouvu do léta 2027. Metsoko zamířil k lídrovi druhé nejvyšší soutěže loni v červnu z francouzského Auxerre, kde se neprobojoval do prvního týmu. Za Vyškov nastřílel v 20 soutěžních utkáních 11 branek a s devíti zásahy je na třetím místě mezi kanonýry druhé ligy. Západočeši přivedli z Vyškova v krátké době třetí posilu. V týmu jsou zatím na hostování i francouzský záložník Cheick Souaré a liberijský stoper Sampson Dweh.

Jablonec vyhrál přetahovanou s rivalem

Nabídku měl i z konkurenčního Liberce, ale zamířil k rivalovi. Jablonec posílil slovenský záložník Dominik Hollý z Trenčína. Dvacetiletý středopolař podepsal se severočeským klubem víceletý kontrakt. Trenčínský odchovanec v sezoně odehrál 18 soutěžních zápasů, vstřelil dvě branky a přidal jednu asistenci. Na podzim se dostal do nominace slovenské reprezentace, ale do žádného utkání nezasáhl. Pikantní je, že debutovat může právě v sobotním podještědském derby s Libercem, jehož nabídku v tomto týdnu odmítl.

Těsně před uzávěrkou nastal v Dynamu pohyb

Slušný pohyb v kádru těsně před uzávěrkou přestupů. České Budějovice posílil obránce Florent Poulolo. Francouzský stoper přišel na půlroční hostování bez opce z Mladé Boleslavi. Za podobných podmínek získal aktuálně poslední celek ligové tabulky i slovenského levého beka či záložníka Mateje Madleňáka z Ružomberoku. Na podzim hostoval v Baníku, v Ostravě se ale neprosadil. Dynamo naopak opustil Pavel Osmančík. Třiadvacetiletý krajní záložník či obránce bude na jaře hostovat v Táborsku. O čtyři roky starší obránce David Broukal zase odešel na hostování do jiného druholigového klubu Viktorie Žižkov.

Tetour jde znovu za Kozlem, tentokrát do Liberce

Ostravský Daniel Tetour se stal novou posilou Liberce. Kluby se dohodly na jeho přestupu a devětadvacetiletý záložník podepsal se Slovanem smlouvu do konce sezony s opcí na další dva roky. Tetoura si do Baníku před třemi a půl lety přivedl z Dukly jeho dřívější kouč Luboš Kozel, za nímž ofenzivní středový hráč míří i nyní na sever Čech. Záložník od poloviny září kvůli zranění nehraje, v Ostravě mu navíc po sezoně měla skončit smlouva. V nejvyšší soutěži za Baník a Duklu sehrál celkem 186 utkání a nastřílel v nich 19 branek.

Ochutnal Ligu mistrů, teď se Holík vrací do Zlína

Ševci získali nadějnou posilu. Obránce Libor Holík bude po takřka pěti letech opět hrát za Zlín. Pětadvacetiletý kmenový hráč Plzně přišel na půlroční hostování. Holík zamířil do Plzně před dvěma lety z Jablonce nejprve na hostování a následně přestoupil. Na západě Čech získal v sezoně 2021/22 mistrovský titul a zahrál si Ligu mistrů. Celkem má v české lize bilanci 165 zápasů a čtyři branky. Viktorii opustil i šestadvacetiletý brankář Dominik Sváček, jenž bude na jaře hostovat v druholigovém Brně. Součástí dohody je opce na přestup.

Brandner se vrátil do Českých Budějovic

Jihočeši hlásí změny. Patrik Brandner se vrátil do Českých Budějovic. Třicetiletý útočník skončil ve Slovácku, kam přišel právě z Dynama před rokem a půl. Na jihu Čech podepsal smlouvu do konce sezony. Poprvé přišel do Českých Budějovic v sezoně 2018/19 z pražské Dukly. V první lize má na kontě 182 zápasů a 18 vstřelených branek. Dynamo naopak opouští Vojtěch Hora. Devatenáctiletý útočník zamířil do konce sezony na hostování bez opce do druholigové Příbrami. Ještě jeden odchod registruje také Slovácko. Dohodlo se na podmínkách přestupu obránce Jaromíra Srubka, jenž míří do rodné Opavy.

Vaclík se vrací do Španělska, jen o patro níž

Zámořské angažmá skončilo rozčarováním, a tak se vrací do země, kterou si zamiloval. Brankář Tomáš Vaclík přestoupil do Albacete. Čtyřiatřicetiletý reprezentant podepsal s druholigovým španělským klubem coby volný hráč smlouvu do konce sezony. V lednu předčasně skončil v zámořské MLS. Vaclík míří do Španělska po dvou a půl letech. Mezi roky 2018 až 2021 hrál za Sevillu, s níž ovládl Evropskou ligu. Poté působil v Olympiakosu Pireus, anglickém Huddersfieldu a New England Revolution, kde však neodchytal jediný soutěžní zápas. Na kontě má 54 startů za reprezentaci.

Ewerton je zpátky v Baníku, Teplice kupují Kričfalušiho

Sešívaní den před startem jara avizují dvě novinky. Brazilský záložník Ewerton bude i na jaře hostovat ze Slavie v Baníku Ostrava. Kluby se dohodly na hostování do konce sezony s opcí na přestup. Mládežnický reprezentant Ondřej Kričfaluši pak přestupuje do Teplic, Slavia má právo koupit devatenáctiletého stopera zpět za předem smluvených podmínek. Také Severočeši mají další novinky. Mladý útočník Tadeáš Vachoušek bude na jaře hostovat ve Vlašimi. Andreas Vindheim se pak kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům vrací do Sparty.

Bucha vyráží z Viktorie do zámořské MLS

Atraktivní transfer je potvrzen. Pavel Bucha po pěti a půl letech skončil ve Viktorii Plzeň a přestoupil do amerického FC Cincinnati. Pětadvacetiletý záložník podepsal s týmem ze zámořské Major League Soccer (MLS) dvouletou smlouvu s následnou opcí na další rok. Bývalý reprezentant do 21 let opustil Plzeň už na začátku zimní přípravy a zamířil do USA na zdravotní prohlídku. Viktoria za přestup podle médií dostane v přepočtu téměř 40 milionů korun. Odchovanec Slavie s Viktorií předloni získal titul a zahrál si ve skupině Ligy mistrů. Celkem má v české lize na kontě 157 startů, během nichž zaznamenal 29 gólů a 24 asistencí.

Útočník z Nigérie čtvrtou posilou Zlína

Čtvrtou zimní posilou Zlína se stal Kenneth Ikugar. Třiadvacetiletý útočník z Nigérie s týmem absolvoval téměř celou zimní přípravu, včetně soustředění v Turecku. Nyní podepsal na Letné smlouvu do konce letošní sezony s následnou opcí. Vysoký Afričan, jenž vizáží i pohybem připomíná krajana Victora Olatunjiho ze Sparty, přišel před třemi lety do Ústí nad Labem. Pak se vydal na sousední Slovensko. Prošel Trnavou, Trebišovem a Zlatými Moravci, po konci ve Spartaku byl volným hráčem.

Daněk i na jaře pomůže Pardubicím

Reprezentant do 21 let a kmenový hráč Sparty Kryštof Daněk stráví i jarní část sezony na hostování v Pardubicích. Na podzim dal ofenzivní záložník čtyři branky a společně s Tomášem Zlatohlávkem je nejlepším ligovým střelcem třináctého celku tabulky. S Východočechy absolvoval zimní přípravu. Odchovanec Olomouce má v lize na kontě 92 utkání a 11 gólů. Pardubičtí získali také záložníka Laurenta Kissiedoua. Pětadvacetiletý hráč z Pobřeží Slonoviny působil v posledních sezonách v nižších soutěžích ve Spojených státech, do Česka zamířil jako volný hráč po vypršení smlouvy v Memphisu.

Kačaraba míří z Edenu do Dunajské Stredy

Ukrajinec Taras Kačaraba po třech letech opouští pražskou Slavii. Devětadvacetiletý střední obránce přestoupil do šestého týmu slovenské nejvyšší soutěže Dunajské Stredy, kde podepsal smlouvu na dva a půl roku. Stoper přišel do Slavie před třemi lety z Liberce nejprve na hostování a následně na přestup. S vršovickým klubem získal v první sezoně titul a dvakrát s ním ovládl domácí pohár. Trojnásobný ukrajinský reprezentant odchází z české ligy s bilancí 132 zápasů a pět gólů.

Elbel může být variantou za Zmrzlého

Olomouc posílil Jakub Elbel. Třiadvacetiletý levý obránce přestoupil do Sigmy z druholigového Prostějova a v novém působišti podepsal smlouvu do roku 2027. Elbel už s Hanáky absolvoval zimní přípravu a měl by rozšířit možnosti na levém kraji hřiště po odchodu Ondřeje Zmrzlého do Slavie. Dosud na svém kontě nemá žádný prvoligový start.

Slavia angažovala rekonvalescenta z Itálie

Informace z minulého týdne se potvrdily, přestup je dotažen. Slavia angažovala Lukáše Vorlického. Dvaadvacetiletý ofenzivní záložník přestoupil do pražského klubu z italské Atalanty Bergamo a v Edenu se upsal do června 2027. Odchovanec Zbrojovky Brno zatím nebude posilou pro prvoligový A-tým. Aktuálně rehabilituje po operaci kolena a začne ve třetiligové rezervě červenobílých. Sešívaní by ho podle informací Sport.cz měli z Atalanty vykoupit za 250 tisíc eur (6,2 milionu korun).

Hora po konci na jihu posílí Duklu

Záložník Jakub Hora bude po konci v Českých Budějovicích hrát na jaře za druholigovou Duklu. Dvaatřicetiletý záložník podepsal smlouvu do konce sezony. Od svého příchodu do Dynama v létě 2021 patřil ke klíčovým hráčům. V listopadu byl ale vyřazen z kádru a na začátku roku se dohodl na ukončení smlouvy. Hora je mistr ligy se Slavií a Plzní, s níž si zahrál Ligu mistrů. Titul získal i v Lotyšsku s Riga FC. V české lize nastupoval rovněž za Teplice a Bohemians 1905, na kontě má celkem 292 startů a 44 branek.

Almási míří do Chorvatska, odchází i Madleňák

Kádr ostravských fotbalistů během pondělí zúžily dva odchody slovenských hráčů a jednoho brankáře. Útočník Ladislav Almási odešel na hostování do chorvatského celku NK Osijek, záložník Matej Madleňák se vrací z hostování domů do Ružomberoku. Gólman Martin Hrubý pak bude na jaře hostovat ve slovenském druholigovém MFK Dolný Kubín. Zatímco Madleňák se v Baníku neprosadil, v Almásim ztrácejí Ostravané autora 23 gólů v 68 zápasech. V aktuální sezoně se však do základní sestavy prakticky neprosadil.

Linec získal Talovjerova na přestup

Dokázal přesvědčit a získat trvalé angažmá. Ukrajinec Maksym Talovjerov přestoupil z pražské Slavie do Lince, který na třiadvacetiletého defenzivního univerzála po dvou půlročních hostováních uplatnil opci. Rakouský klub podepsal s hráčem smlouvu do léta 2027. Vysoký obránce přišel do Edenu před dvěma roky z Českých Budějovic, ale do základní sestavy se natrvalo neprosadil. V Linci se mu daří mnohem lépe. Českou ligu, kterou si zahrál i za Liberec, opouští Talovjerov s bilancí 71 zápasů, dvě branky a tři asistence.

Sešívaní začali redukci, odchází Hromada

Chystaná redukce početného kádru v Edenu začala. Slavii opouští slovenský záložník Jakub Hromada. Sedmadvacetiletý hráč bude do léta hostovat v Rapidu Bukurešť, který má opci na přestup. Hromada přišel do Edenu v roce 2017 ze Sampdorie Janov. Předtím hostoval v Plzni. Se Slavií získal tři ligové tituly a čtyřikrát vyhrál český pohár. Na podzim nastoupil v sedmi ligových zápasech. V české nejvyšší soutěži má bilanci 117 utkání a pět gólů.

Votroci potvrdili příchod brankáře Knoblocha

Gólmanské trio pro jarní část sezony mají kompletní. Hradec Králové posílil brankář Milan Knobloch. Jednatřicetiletý gólman, který už je s Votroky na soustředění v Turecku, podepsal v novém působišti coby volný hráč smlouvu na rok a půl. Nahradil Pavola Bajzu, který v zimě v Hradci skončil. Bývalý gólman Liberce doplnil dvojici brankářů Patrika Vízka s Adamem Zadražilem. Knobloch naposledy působil ve Zlatých Moravcích, v české lize zatím odchytal 49 utkání.

Gomez se ze Sparty vrací do Dánska

Gambijský reprezentant James Gomez už po půlroce opustil pražskou Spartu. Dvaadvacetiletý obránce se vrátil do Dánska a přestoupil do Odense. S devátým týmem tamní ligy podepsal smlouvu do roku 2028. Gomez přišel do Sparty v létě z Horsens podle médií za zhruba 10 milionů dánských korun (tehdy asi 32 milionů korun) a na Letné podepsal víceletou smlouvu. V kádru českého mistra se ovšem neprosadil, na podzim zasáhl jen do osmi soutěžních zápasů.

Ousou si zahraje ve Španělsku

Obránce Aiham Ousou nebude hrát za Slavii ani na jaře. Čtyřiadvacetiletý syrský reprezentant po podzimním působení ve švédském Häckenu míří na další půlroční hostování, tentokrát do Cádizu. Španělský prvoligový celek má navíc opci na přestup. Ousou přišel do Slavie v létě 2021. Za sešívané zasáhl do 73 soutěžních utkání, v nichž dal dvě branky. V Cádizu bude hrát s týmem o udržení ve španělské lize.

Velký návrat, sešívaní vykoupili Zimu z Turína!

Velká a nákladná operace. Slavia oficiálně potvrdila návrat reprezentačního obránce Davida Zimy, jehož vykupuje podle informací redakce za čtyři miliony eur (asi 100 milionů korun) z FC Turín. Třiadvacetiletý stoper zamířil do Itálie v létě 2021, teď nabral opačný směr. S úřadujícím českým vicemistrem podepsal smlouvu do června 2028. Sešívaní by tak měli vyrovnat historicky nejdražší příchod hráče do české ligy. V roce 2019 zamířil za přibližně stejnou částku rumunský záložník Nicolae Stanciu rovněž do Edenu ze saúdskoarabského Al Ahlí.

Dumitrescu se z Edenu vrací do Rumunska

Slavii opustil rumunský obránce Andres Dumitrescu. Dvaadvacetiletý krajní bek se vrátil do Sepsi, odkud na podzim do Edenu zamířil. V aktuálně šestém týmu rumunské ligy bude půl roku hostovat. Dumitrescu se po zářijovém příchodu do Slavie zatím neprosadil do základní sestavy. Více příležitostí dostával v pohárech, zasáhl do pěti z šesti zápasů skupiny Evropské ligy. V české lize si připsal jen dva starty.

Jihočeši berou Němce z Rakouska

Na testech přesvědčil, nové angažmá získal. České Budějovice na soustředění v Turecku posílil dvaadvacetiletý německý útočník Jakob Tranziska, který přestoupil z druholigového rakouského celku Admira Wacker Mödling. Na jihu Čech podepsal smlouvu na rok a půl s opcí. Tranziska už byl s týmem Dynama na začátku zimní přípravy v rámci desetidenní zkoušky. Trenérům se líbil, a tak ho teď poslední klub ligové tabulky získal. Odchovanec Eintrachtu Bamberg působil krátce i v rezervě bundesligové Mohuče. V Admiře ve 33 soutěžních zápasech dal sedm branek.

Klokani vítají hosta z Pardubic

Bohemians 1905 posílil útočník David Huf. Klokani získali pětadvacetiletého hráče z Pardubic, nejlepší střelec podzimní části druhé ligy bude v Ďolíčku hostovat do konce sezony s pevně stanovenou opcí na přestup. Huf už v dresu Bohemians zasáhl do přípravného utkání na soustředění v Turecku. Na podzim hostoval z Pardubic v Chrudimi, za kterou dal v druhé lize 12 branek a dělí se o vedení ve střelecké tabulce. V nejvyšší soutěži má na kontě 71 startů a 12 gólů.

Jablonec získal rodáka z Německa

Zajímavý hráč. Jablonec posílil záložník Sebastian Nebyla. Dvaadvacetiletý slovenský reprezentant do 21 let zamířil do severočeského klubu na hostování s opcí z chorvatské Istry. Nebyla se narodil v Německu, ale prošel reprezentační výběry Slovenska. Odchovanec trnavského Spartaku už v 16 letech podepsal dvouletý kontrakt s anglickým West Hamem, poté působil v Dunajské Stredě a Istře.

Chlumecký se z Polska vrací do Pardubic

Naváže na angažmá, které považuje za dosud nejlepší v kariéře. Obránce Martin Chlumecký se po půlroce vrací do Pardubic. Na východě Čech bude na jaře hostovat z druholigového polského celku Podbeskidzie Bielsko-Biala, kde přitom měl na podzim téměř plnou minutáž. Dohoda neobsahuje opci na přestup. Sedmadvacetiletý odchovanec Viktorie Žižkov si kromě Pardubic a Baníku Ostrava vyzkoušel českou ligu i v pražské Dukle a Teplicích. Má v ní bilanci 58 zápasů a dva góly.

Sejk se vydává na první zahraniční angažmá

Kapitán české reprezentace do 21 let Václav Sejk opouští pražskou Spartu a na jaře bude hostovat v druholigovém nizozemském klubu Roda Kerkrade. Součásti dohody není opce na přestup. Jedenadvacetiletý útočník na podzim při velké konkurenci neměl pevné místo v sestavě. Převážně v roli náhradníka zasáhl do 16 soutěžních zápasů, jedinou branku vstřelil v listopadovém osmifinále domácího poháru proti Bohemians 1905.

Zlín se dočkal mladé posily ze Sparty

Sparťan Tomáš Schánělec bude na jaře působit ve Zlíně. Předposlední tým prvoligové tabulky získal jedenadvacetiletého útočníka na půlroční hostování bez opce. Schánělec dal v minulé sezoně za sparťanskou rezervu v druhé lize osm branek. Formu si udržel i na podzim, kdy se v 15 utkáních trefil sedmkrát. Ve Zlíně dostane příležitost rozšířit svoji bilanci dvou ligových startů.

Hradec Králové hlásí první zúžení kádru

Další změna. Poté, co řady Votroků rozšířil Daniel Kaštánek, přichází také první zimní zúžení kádru A-týmu Hradce Králové. O služby Ondřeje Ševčíka projevil enormní zájem Prostějov, jenž bude na jaře bojovat o záchranu ve Fortuna Národní lize. Obránce Východočechů má svolení připravovat se s týmem z Hané. Ševčík naskočil za Hradec Králové do 21 ligových utkání, ve kterých nastřádal 818 odehraných minut a dal jeden gól.

Matějů přestoupil z Palerma do Spezie

Člen širšího kádru reprezentace Aleš Matějů přestoupil v rámci druhé italské ligy z Palerma do Spezie. Sedmadvacetiletý krajní obránce uzavřel s posledním týmem tabulky smlouvu do konce sezony s povinnou opcí v případě udržení v soutěži. Matějů přišel do Palerma v létě 2022 z Benátek a odehrál za něj 51 soutěžních utkání. Ze sestavy vypadl až v polovině prosince. Klub ze Sicílie je ve druhé lize na šestém místě. Příbramský odchovanec působil také v Brescii, anglickém Brightonu a Plzni, s níž získal v roce 2016 ligový titul.

Votroky posílí záložník Kaštánek ze Sparty

První zimní posilou Hradce Králové se stane Daniel Kaštánek. Dvacetiletý záložník míří do východočeského prvoligového týmu z pražské Sparty, kde hrál za B-tým. Formu jeho působení oba kluby podle vyjádření na svých webech dolaďují. Kaštánek už nakoukl do A-mužstva Sparty a předloni na podzim si připsal dosud jediné dva starty v nejvyšší soutěži. Je členem reprezentace do 21 let.

Slávista z Vlašimi na rok do Olomouce

Olomouc posílil ofenzivní univerzál Ebrima Singhateh. Hanáci dotáhli hráčův příchod ze Slavie a získali dvacetiletého gambijského útočníka na roční hostování. Singhateh by ještě měl být součástí obchodu mezi Slavií a Sigmou za beka Ondřeje Zmrzlého. Talentovaný gambijský hráč na podzim hostoval ve Vlašimi a v druhé lize osmkrát skóroval. K Hanákům se připojil téměř na začátku zimní přípravy.

Reprezentant Burundi jde z Vyškova do Jablonce

První zimní posilou Jablonce se stal křídelník Bienvenue Kanakimana. Čtyřiadvacetiletý reprezentant Burundi přestoupil na sever Čech z týmu lídra druhé ligy Vyškova a v novém působišti podepsal blíže nespecifikovaný víceletý kontrakt. Kanakimana do Vyškova přestoupil již v roce 2019 a pak si prošel hostováními v USA, Rakousku a Číně.

Ševci mají Afričana, trumfli Slovan Bratislava

Zajímal se o něj i Slovan Bratislava, nakonec se ale dohodl na Letné. Fotbalisty Zlína posílil defenzivní záložník Cletus Nombil z druholigové slovenské Petržalky. Ševci s třiadvacetiletým Ghaňanem podepsali smlouvu do června 2027. Nombil v minulosti krátce působil v týmu pražské Sparty do 19 let či ve dvou izraelských klubech Hapoel Jeruzálem a Hapoel Kfar Saba.

Slovácku přiletěla do Turecka posila

K týmu Slovácka se na soustředění v Turecku připojil obránce či záložník Patrik Blahút. Šestadvacetiletý Slovák přišel z Podbrezové na půlroční hostování s opcí. Na podzim vstřelil ve slovenské lize v 17 zápasech šest branek. Výrazně mu pomohl trenér Podbrezové Roman Skuhravý, který dříve vedl Jablonec nebo pražskou Duklu.

Sparta získala mladého slovenského obránce

Kádr Sparty rozšířil Jakub Uhrinčať. Český mistr získal dvaadvacetiletého slovenského obránce z Banské Bystrice na hostování do konce sezony s opcí. Nadějný zadák začne v druholigovém B-týmu Pražanů. Na kariéru angažované posily měl zásadní vliv český trenér Michal Ščasný. Slovenský obránce byl pevnou součástí sestavy Dukly. Portál transfermarkt.com vyčíslil jeho tržní hodnotu na 300 tisíc eur (přibližně 7,5 milionu korun).

Teplice opouštějí tři cizinci

Teplice oznámily redukci kádru. Na jaře už nebudou na Stínadlech působit Nemanja Krsmanovič, Soufiane Dramé a také Ngosa Nsunzu, který strávil podzim v Příbrami na hostování. Jak Sport.cz již informoval, obránce Krsmanovič odchází na přestup do Spartaku Subotica v jeho rodném Srbsku. Francouzský obránce s malijským pasem Dramé bude na jaře hostovat ve slovenských Zlatých Moravcích. Zambijský záložník Nsunzu pak přestupuje do Táborska.

Baník získal Adedirana na hostování s opcí

Nejprve se objevila informace, že neprošel zdravotní prohlídkou, nakonec však dříve zraněné koleno není až tak zásadní problém. Ostravské posílí nigerijský ofenzivní hráč Quadri Adediran. Třiadvacetiletý Afričan bude v Baníku z Českých Budějovic zatím na ročním hostování s opcí. Autor dvou branek Dynama v podzimní části první ligy už je v Ostravě od minulého týdne. Začátkem sezony ho sledovala také Slavia, její zájem však rychle ochabl.

Srbský talent vydržel v Teplicích jen chvíli

Jeho angažmá na Stínadlech trvalo krátce. Dvacetiletý srbský obránce Nemanja Krsmanovič posílil Teplice v létě před sezonou po příchodu z týmu Bačka Topola. Do základní sestavy se ovšem neprosadil, a tak hned v zimě míří domů do Spartaku Subotica. Srbský klub, který v srpnu 2018 ve 2. předkole Evropské ligy senzačně vyřadil pražskou Spartu, jeho příchod oznámil na svém facebooku. Odchovanec Partizanu Bělehrad stihl v české lize jen 6 zápasů, 171 minut a v nich jeden gól a jednu asistenci.

Kaloč jde zachraňovat Kaiserslautern

Ostravský Filip Kaloč bude na jaře hostovat v Kaiserslauternu. Druholigový německý klub má na třiadvacetiletého záložníka a bývalého kapitána reprezentační jednadvacítky opci na případný letní přestup. Za Baník odehrál 106 ligových zápasů, ve kterých zaznamenal čtyři góly a pět asistencí. Na podzim nepatřil do základní sestavy. Kaiserslautern, kde v minulosti působili třeba Miroslav Kadlec, Pavel Kuka, Petr Kouba nebo Vratislav Lokvenc, je po podzimu ve druhé bundeslize patnáctý, pouze bod nad barážovou šestnáctou pozicí.

Afričan z Norska další velkou investicí sešívaných

Třetí zimní posilou fotbalistů Slavie je obránce El Hadji Malick Diouf. Devatenáctiletý Senegalec přišel z norského Tromsö. V Edenu uzavřel kontrakt do roku 2028. Cena hráče má podle informací redakce činit 1,8 milionu eur (44,5 milionu korun), součástí obchodu jsou i garantovaná procenta z dalšího případného prodeje pro Tromsö. Diouf na podzim během 15 utkání norské ligy třikrát skóroval.

Poznar se z Polska přesouvá do Trnavy

Hráč s jedním startem za reprezentaci Tomáš Poznar po konci angažmá v polské Nieciecze zamířil do Trnavy, kde už před deseti lety hostoval ze Zlína. Pětatřicetiletý útočník se Spartakem podepsal smlouvu do konce sezony s opcí. Poznar během podzimu 2013 za Trnavu v devíti ligových zápasech vstřelil dvě branky. Hrál také v Plzni či Ostravě. V Nieciecze působil necelé dva roky, v 59 soutěžních duelech za Termalicu zaznamenal 14 gólů.

Černohorec mizí ze Střelnice do Uzbekistánu

Jabloneckou Střelnici opouští křídelník Vladimir Jovovič. Devětadvacetiletý černohorský reprezentant přestoupil do uzbecké nejvyšší soutěže. O jaký klub jde, Jablonečtí neuvedli. Jovovič přišel na sever Čech v roce 2017 a s krátkou přestávkou tam strávil téměř šest let. V české lize nastoupil do 150 zápasů, v nichž si připsal 18 branek a 30 asistencí.

Norský reprezentant druhou zimní posilou Sparty

Fotbalový osud už je takový. Předloni pomohl Letenské vyřadit v předkole Konferenční ligy, teď se jim upsal. Druhou zimní posilou Sparty se podle očekávání stal norský reprezentant Markus Solbakken z Vikingu Stavanger. Třiadvacetiletý defenzivní záložník bude českého mistra podle zákulisních informací stát dva miliony eur (něco přes 49 milionů korun). Podepsal s ním víceletou smlouvu.

Vlkanova se vydává do Polska

Očekávaný odchod. Záložník Adam Vlkanova míří z Viktorie Plzeň na hostování do konce sezony do Ruchu Chorzów. Součástí dohody je opce na přestup devětadvacetiletého fotbalisty. Trojnásobný český reprezentant do Plzně přišel předloni v létě z Hradce Králové a zahrál si s týmem i Ligu mistrů. Loni na podzim ale nepatřil do základní sestavy, zasáhl jen do osmi ligových kol. V Konferenční lize dal gól v závěrečném utkání ve skupině proti Astaně.

Staněk do Slavie, Červ a Valenta do Plzně

Bouřlivý pátek dvou pohárových zástupců vyvrcholil stvrzením očekávaného velkého obchodu. Slavia získává z Plzně reprezentačního brankáře Jindřicha Staňka, Západočeši kromě finanční kompenzace dostávají záložníky Matěje Valentu a Lukáše Červa. Všichni tři podepsali v nových působištích smlouvy do roku 2027. Červ naposledy působil v Liberci a Valenta na Slovácku.

Slavia získala produktivního obránce

Sešívaní se v pátek odvázali. Slavii posílil levý obránce Ondřej Zmrzlý. Čtyřiadvacetiletý hráč, který může nastupovat i v záloze, přestoupil z Olomouce a podepsal smlouvu do června 2027. Zmrzlý má v nejvyšší soutěži na kontě 128 zápasů, v nichž si připsal 12 branek a 14 asistencí. Vydařenou podzimní část ligového ročníku zakončil s bilancí tři gólů a pěti asistencí. Má na kontě i jeden start za národní tým.

Sešívaní si pořídili velký talent, přijde v létě

Dvacetiletý stoper Štěpán Chaloupek míří z Teplic do Slavie, v Edenu podepsal čtyřletou smlouvu s platností od 30. června 2024. Jarní část sezony ještě stráví mládežnický reprezentant na severu Čech. Chaloupek odehrál v lize za Teplice 46 zápasů a vstřelil jednu branku. Pevnou pozici má i v reprezentační jednadvacítce, kde nevynechal ani jedno ze tří utkání probíhající kvalifikace o ME. Na konci listopadu prodloužil s mateřským klubem smlouvu.

Plzeň si vyhlédla dalšího cizince z Vyškova

Plzeň přivítala první posilu - jedenadvacetiletého záložníka Cheicka Souarého. Francouzský záložník přichází z Vyškova na půlroční hostování s možností následné opce na přestup. Ze stejného týmu již do Viktorie v létě zamířil obránce Sampson Dweh. Na zkoušku pak přichází dvaadvacetiletý útočník Alex Matthias Tamm z estonského klubu Nomme Kalju.

Reklama

Související témata: