Hlavní obsah

Mladíci Baier s Paluskou prodloužili s fotbalisty Plzně smlouvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brankář Viktor Baier i stoper Jan Paluska podepsali s fotbalisty Plzně nové smlouvy. Oba talentovaní hráči prodloužili kontrakty do roku 2027. Viktoria o tom informovala na klubovém webu.

Foto: Profimedia.cz

Gólman Plzně Viktor Baier

Článek

„Oba hráči mají obrovský potenciál a kvality. Na podzim na sebe upozornili například i v základní skupině Evropské konferenční ligy, patří do reprezentačního výběru do 19 let. Navíc u obou vidíme obrovskou chuť na sobě neustále pracovat a posouvat se,“ uvedl sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

Devatenáctiletý Baier debutoval v brance Plzně loni v říjnu v utkání Konferenční ligy na hřišti Dinama Záhřeb, kde přispěl k výhře 1:0. „Jsem nadšený. Tím, že mohu nosit dres Viktorky, se mi plní velký sen a strašně si toho vážím. Každý den je pro mě obrovská zkušenost, snažím se neustále učit a zlepšovat,“ řekl Baier. V evropských pohárech odehrál ještě další dva zápasy, za sebou má i debut v první lize a domácím poháru.

Také osmnáctiletý Paluska si v aktuální sezoně zahrál za Plzeň v lize i evropských pohárech. „Když jsem byl v klubové akademii, přesně o tomhle jsem snil. Chtěl jsem jednou obléknout hlavní dres Viktorky a vyběhnout v něm před skvělé fanoušky. Vážím si toho a jsem za tuto šanci vděčný,“ prohlásil Paluska.

Reklama

Související témata: