Hlavní obsah

Mladý a silný. Ve vápně je hned cítit, chválí Kozel urostlou posilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ztráta podzimního kanonýra Van Burena nadělala realizačnímu týmu Slovanu Liberec velké vrásky. Vedení klubu však zareagovalo a na fotbalové burze řešení našlo. Na závěr soustředění na Maltě s k týmu připojil třiadvacetiletý nigerijský útočník Victor Olatunji z AEK Larnaka. „Myslím, že pro nás bude posilou,“ doufá trenér Luboš Kozel.

Foto: fcslovanliberec.cz

Nigerijský útočník Victor Olatunji z AEK Larnaka se zapojil do přípravy Slovanu Liberec na Maltě.

Článek

Valletta (Od našeho zpravodaje) - Slovan si na závěr soustředění ve čtvrtek zahraje se Zlínem o třetí místo v Tipsport Malta Cupu. Kouč Liberce už nemusí svému protějšku Pavlu Vrbovi závidět, že mu na ostrov dorazili dva vytáhlí útočníci Libor Kozák a Filip Balaj. Nigerijský mladík Victor Olatunji je z podobného těsta.

„Typologicky hrotový útočník, vysoký, silný ve vzduchu a v soubojích. Typ, který si myslíme, že v týmu není, snad jen Rambo (Michael Rabušic) je podobný. Potřebovali jsme po odchodu Micka a také Maxe Talovjerova hráče, který bude použitelný na standardky, což on určitě splňuje," představuje posilu trenér Luboš Kozel.

Trenér Liberce Luboš Kozel o podmínkách na MaltěVideo: Tipsport

„Navíc si myslím, že věkem je velice perspektivní, na začátku kariéry. Měli jsme o něj zájem už v létě, což ještě nevyšlo, protože Larnaka ho nepustila. Dostali se do skupiny Evropské ligy a on ještě naskakoval. Teď se možnost objevila znovu, proto jsme po něm sáhli," prozrazuje kouč vývoj jednání.

„Sportovní ředitel Zdeněk Koukal je na Kypr odborník. Cesta vedla i od něj, o hráči víme už od léta," usmívá se trenér.

Od posily si hodně slibuje. „Rád bych samozřejmě góly, je to útočník... Myslíme si, že nám může pomoci i ve hře, pracovitostí a důrazem i v defenzivní části. Také v presinku. Je velice běhavý a dynamický hráč," poukazuje Kozel.

Olatunji se uvedl na dvou trénincích. „Zatím nechci hodnotit. Přiletěl včera v poledne a za hodinu a půl už byl na hřišti... Jednoznačně však v obou trénincích ukázal, že je ve vápně cítit," hlásí Kozel.

„Párkrát jsem proti němu hrál a může to být big deal," reaguje na Twitteru exliberecký Zdeněk Folprecht, který nastupoval za tři kyperské týmy.

„Byl bych rád, aby tomu tak bylo. Hlavně bych si přál, aby pomohl týmu. A také sobě, je tam určitá opce. Je pouze na něm, jak se uvede, jak bude platný, kam pak třeba v létě povedou jeho další kroky. Co mám informace, dolaďují se poslední detaily," uzavírá Kozel.

Reklama

Související témata: