Hlavní obsah

Mosquera mi zavřel pusu, Vydra má ještě daleko k tomu, co předváděl před úrazem, tvrdil Koubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z obligátní základní sestavy, která zvládla rekordní 12zápasovou šňůru a ve čtvrtek otočila duel Konferenční ligy v kazašské Astaně, změnil pět jmen. Plzeň sice byla v důsledku toho zranitelnější v defenzivě, nicméně i tak duel s Jabloncem zvládla (výhra 3:2).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Vydra z Viktorie Plzeň během utkání 2. předkola Konferenční ligy s KF Drita.

Článek

„Utkání jsem se obával. Kdo neprožil náš program od čtvrtka do neděle… Probdělá noc na pátek, kdy jsme se vraceli z Kazachstánu, únava byla značná. Měl jsem strach, v jakém stavu budeme. Změny jsme museli udělat,“ podotkl Koubek. Z tradiční jedenáctky proti Jablonci nehráli Cadu, Hejda, Bucha, Kopic a Chorý. Šanci dostali méně vytížení Jemelka, Jirka, Mosquera, Traoré a Vydra.

„Nasadili jsme několik hráčů, kteří na zájezdu v Kazachstánu nehráli. Ale že by byli čerství, to se také říct nedá. Pět změn je však značné narušení základní sestavy. Měli jsme problém v defenzivě, některé věci jsme řešili špatně. Viz chyba Robina Hranáče. Na druhou stranu bych pochválil útočnou fázi, byla tam energie. Škoda, že jsme neproměňovali šance, po přestávce jsme zahodili čtyři stoprocentní,“ uvedl plzeňský kouč.

Hned dva z méně vytížených hráčů, kteří dostali proti Jablonci šanci, se blýskli góly. Jhon Mosquera se parádně trefil z trestného kopu, Matěj Vydra obstaral vítěznou branku v deváté vteřině druhého poločasu.

„Mosquera dal nádherný gól, v tu chvíli mi zavřel pusu. Jsem rád, že se takhle prezentoval. Víme ale, že je schopen takových kousků. A Vydra? Má ještě daleko k tomu, co předváděl před úrazem kolena. Jde proti němu, že pravidelně nehraje. Žádné jméno, které nemá pravidelnou zápasovou praxi, nezáří. Matěj je ale znovu ve hře, gól mu pomohl,“ hodnotil Koubek.

Vzhledem ke čtvrtečnímu utkání v Astaně v dalekém Kazachstánu, si Plzeň odložila v minulém týdnu zápas v MOL Cupu. Duel v Mariánských Lázní ji však čeká teď ve čtvrtek. „Pokud bychom MOL Cup nehráli, nechal bych mužstvo odpočinout. Od léta už absolvovalo velkou porci soutěžních zápasů. Ale musíme hrát, odpočinek nebude,“ uzavřel Koubek.

Takové chyby si nemůžeme dovolit

„Vstup do utkání i celá první půle z naší strany velmi dobrá. Viktorka hlavně hrozila ze standardních situací, brejků. Když jsme byli dobře poskládaní, vzadu jsme pracovali dobře. První zásadní moment byl, když jsme po gólu na 2:1 ještě do konce půle inkasovali. Druhý moment nastal ve druhém poločase. Nemůžeme dostat hned v deváté vteřině branku. Tyhle dva momenty utkání ovlivnily. Jestli chceme pomýšlet v Plzni na dobrý výsledek, nemůžeme takové chyby udělat.“

trenér Jablonce Radoslav Látal prohře v Plzni

Reklama