Hlavní obsah

Staněk z nemocnice: Jsem v pořádku, ale nějaký čas si dám oraz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brankář fotbalové Plzně Jindřich Staněk, který byl po srážce s jabloneckým Václavem Drchalem v nedělním duelu odvezen do nemocnice, je podle svých slov v pořádku. Nicméně nějaký čas si od fotbalu odpočine. „Jsem v pořádku, ale od tréninku si po domluvě s lékaři dám krátkou pauzu,“ vzkazuje jednička Viktorie z nemocnice plzeňským fanouškům.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zraněný brankář Jindřich Staněk z Plzně zůstal po střetu s jabloneckým soupeřem ležet na zemi, zasahovat musel lékař.

Článek

Staněk v 73. minutě za stavu 3:2 vyběhl na pas za obranu, u míče byl o malinko dřív než Drchal, který se brankáři už nestihl vyhnout a zasáhl ho v pádu nohou do krku. Staněk upadl na chvíli do bezvědomí, po dlouhém ošetření byl transportován do plzeňské nemocnice.

„Dám si krátkou pauzu, abych se dal stoprocentně do kupy a mohl do toho zase dávat maximum. Já to jinak ani neumím. Mrzí mě, že nebudu moci s nároďákem absolvovat nadcházející sraz, ale budu klukům držet palce a vy je určitě přijďte podpořit v neděli do Doosan Areny. Stejně tak určitě vyrazte za Viktorkou na MOL Cup Mariánských Lázní! Pokud mi to zdravotní stav dovolí, určitě se taky vyrazím podívat,“ říká Staněk, který potvrdil, že když jej v neděli zdravotníci odnášeli z trávníku, byl už při vědomí.

„Chtěl bych poděkovat všem fanouškům, kteří mi drží palce a napsali mi stovky zpráv. Už ve chvíli, kdy mě odnášeli ze hřiště a byl jsem dost otřesený, tak jsem vnímal, jak vyvolávali moje jméno a podpořili mě. Stejně tak chci poděkovat klubovým lékařům, všem zdravotníkům i personálu Fakultní nemocnice v Plzni, kteří se o mě starají,“ uvádí Staněk.

Ten v krátkém čase nedochytal druhý zápas. V nedávném domácím utkání s Pardubicemi musel střídat v 16. minutě, kdy ho nechtěně zasáhl v pádu stehnem do hlavy spoluhráč Sampson Dweh. V následném šlágru na Spartě už stál znovu mezi tyčemi. Tentokrát však může být pauza delší.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.