Hlavní obsah

Mrzutý i vytočený Koubek. Gól po uplynutí nastavení? Na to se nevymlouvám, hlásí trenér Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Emotivní závěr utkání Plzně s Hradcem Králové hodně prožíval i trenér domácích fotbalistů Miroslav Koubek. „V posledních sekundách nemůžeme dopustit, že se druhé mužstvo přesune na naši polovinu," štve zkušeného kouče, že Hradec vyrovnal na konečných 1:1 z úplně poslední akce utkání. A fakt, že gól padl po uplynutí pětiminutového nastavení? Na to se Koubek prý nechce vymlouvat.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér fotbalové Viktorie Plzeň Miroslav Koubek v utkání s Hradcem Králové.

Článek

Vaše vedení, neproměněná penalta Hradce, ale přesto nakonec remíza. Už jste vstřebal, co se v závěru utkání dělo?

Musím. Byl jsem hodně zklamaný, určitě i trochu vytočený. To přiznám. Tohle však fotbal přináší, nezvládáme dlouhé auty. Z jednoho je penalta, z druhého gól. Na časomíře bylo v době vyrovnání 95:18. Budiž. Sudí má právo ukončit duel, kdy chce. Na cedulce čtvrtého rozhodčího jsem však viděl pětku. Ale na to se opravdu nebudeme vymlouvat.

Byl právě čas to, o čem jste po utkání mluvil s rozhodčími?

Pravidla mi říkají, že rozhodčí mohou s časem dělat, co chtějí. Zdůrazňuji, že se nechci vymlouvat. Vidíme v evropských soutěžích, že padají góly v posledních sekundách. My jsme je teď nezvládli. Hlavní problém je, že jsme neuhráli standardku.

Připravovali jste se speciálně na dlouhé auty hradeckého Adama Gabriela?

Rozhodně, ještě ráno na rozcvičce jsme trénovali postavení, takže asi tak. Obecně ale v posledních sekundách nemůžeme dopustit, aby se druhé mužstvo přesunulo na útočnou polovinu. Byly tam dva souboje, které bychom měli klidně taktickým faulem uhrát. Akce se k nám již neměla přesunout, dalo se tomu zamezit. Musíte v tu chvíli o to více presovat, jít více do soubojů. Nebudeme ale plakat, vidím pozitivní věci.

Jaké?

Mužstvo mělo skvělý začátek, jsou tam nátlakové a presinkové věci, které chceme. Také slušná agresivita. Vidíte, že kluci strašně chtějí, dřou. Narážíme na kvalitu ve finální fázi, je to trochu o zachování chladné hlavy, výběru místa, většího důrazu. Asi děláme málo.

Trvalo přes 260 minut, než Plzeň v nové sezoně poprvé skórovala. Je to útěchou?

Zaplaťpánbůh za jeden gól, ale opakuji, vyrovnání jsme neměli dovolit. To je mrzuté, ztráta dvou bodů. Vlak se teď může rozjet, věřím tomu. Dnes jsem si jen sami sobě hodili zbytečnou výhybku. Také vnímám, že nás Jindra Staněk podržel chycenou penaltou. Hradec je silné kvalitní mužstvo, dobře brání a nelze očekávat, že dostane pět gólů za zápas. Teď je na vás, abyste obranu zlomili. My dobýváme třetí zápas po sobě. Pozitivní je, že jsme branku dali. Pak přišla asi nervozita, měli bychom však vedení udržet.

Pokutový kop po střetu Jhona Mosquery s hostujícím Davidem Heidenreichem za vás správně nařízený?

Ano, takhle se nemůžeme v pokutovém území chovat. Naivní zákrok.

Jste spokojený s výkonem stopera Robina Hranáče, který zasáhl do zápasu poprvé od návratu z hostování v Pardubicích?

Podal očekávaný výkon. Rád bych postavil všechny naše hráče, ale nejde to. Jsem s ním spokojený.

A jak to vypadá se Sampsonem Dwehem, jenž nebyl ani na lavičce?

Dostal ve čtvrtek s Dritou šlapák, má nějaké zhmoždění. Rentgen je v pořádku, potřebuje pár dní na zklidnění.

  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.