Hlavní obsah

V minulé sezoně bychom to možná prohráli, řekl Trpišovský po nerváku na jihu. Čím překvapují útočníci?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Venkovní zápasy byly jejich noční můra. I kvůli častým ztrátám na hřištích soupeřů fotbalisté Slavie v minulé sezoně přišli o titul. V novém ročníku zvládli hned první bitvu venku, tým trenéra Jindřicha Trpišovského vyhrál napínavou partii v Českých Budějovicích 3:1. „Zvítězili jsme zaslouženě a po dobrém výkonu,“ řekl kouč Trpišovský. Během pozápasové tiskovky došlo i třeba na formu útočníka Mojmíra Chytila, jenž se trefil v obou dosavadních zápasech.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Slávistický trenér Jindřich Trpišovský (vlevo) si po výhře 3:1 v Českých Budějovicích užil děkovačku i s útočníkem Mojmírem Chytilem.

Článek

Ulevilo se vám po první výhře venku? I díky tomu máte po dvou kolech plný počet šesti bodů.

Je to pro nás důležitý výsledek. Pořád je to jen jeden zápas, ale myslím, že v minulé sezoně bychom takové utkání možná nezvládli a třeba i prohráli. Ovšem v Budějovicích bylo na týmu vidět, že si věří. Pomohlo nám, že jsme měli na place víc soubojových hráčů než v minulé sezoně, i přechod na jiné rozestavení. Pochválil bych taky kluky z lavičky: zvýšili jsme obrátky, byli jsme přesnější a měli jsme hlad po gólech. Zápas měl jen dva minusy, gól Dynama na 1:1 a zranění Davida Douděry. Chytl ho zadní stehenní sval, dál uvidíme podle výsledku vyšetření.

V Budějovicích jste dobře začali, ale v první půli jste proměnili jen jednu šanci. Čím to?

Bylo toho víc. Jurečka šel sám na bránu, Oscar mohl lépe dohrát svoji situaci a několik skvělých zákroků měl budějovický brankář Šípoš. Celý první poločas jsme měli pod kontrolou a soupeře jsme nepustili k ohrožení branky, chyběl tomu jen druhý gól. Uklidnil by nás.

Místo toho jste zkraje druhého poločasu inkasovali.

O přestávce jsme se bavili o tom, že náš výkon je dobrý, ale že musíme přidat druhý gól. Čekali jsme, že domácí zvýší aktivitu, což se přesně stalo. Po krásné akci jsme inkasovali na 1:1. Čmelík se uvolnil přes Holiho (obránce Tomáše Holeše), poslal fantastický centr před branku a Ondrášek hlavou vyrovnal. Zlepšili jsme se až díky zmíněným střídáním. Dali jsme druhý gól, jenže pak jsme pokračovali v zahazování šancí. Uklidnil nás až Chytil gólem na 3:1, to utkání definitivně zlomilo. Velkým plusem byla atmosféra na vyprodaném stadionu, z obou stran se hrál zajímavý fotbal.

Zastavme se ještě u nováčka Mojmíra Chytila, jenž ve Slavii začal dvěma góly ve dvou zápasech. Co vy na to?

Tým Mojmíra dobře přijal, hráči ho už berou jako jednoho z nich. Dělá všechno pro to, aby se do týmu dostal. Jeho výhodou je, že spoustu kluků zná už z minulosti. V Budějovicích zahrál podobně jako s Hradcem, k výsledku hodně přispěl svojí aktivitou. Jeho vstup na hřiště nás uklidnil ve chvíli, kdy jsme to nejvíc potřebovali. Už v Olomouci hrával ve velkém tempu a intenzitě, svědčí mu i souboje proti unavenějšímu soupeři.

Čekal jste u něj takhle svižný start?

Pravda, překvapuje mě klidem v koncovce. V Budějovicích sice nedal penaltu, ale ten klid u něj předtím nebýval až tak běžný. V obou zápasech patřil k našim nejlepším hráčům. Na to, aby se dostal do základní sestavy, potřebuje ještě přidat po kondiční stránce.

A co další útočník Václav Jurečka? Nejlepší ligový střelec minulé sezony zatím neskóroval.

Je pro mě velké překvapení, že zatím ani jednou netrefil branku. I na tréninku ji zasáhne osmkrát nebo devětkrát z deseti pokusů. V zápasech mu zatím chybí lehkost a pohoda z konce minulé sezony, což je naprosto normální. Někdo na vlně je, někdo ne. Zatím to na sebe berou jiní. Jak Vencu znám, určitě to hodně prožívá, ale u něj to je o jednom povedeném gólu. Potom to zase půjde jako dřív.

Reklama

  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.