Hlavní obsah

Musíme začít vyhrávat, uvědomuje si zlínský kouč Vrba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ligovém zápase s Hradcem Králové dvakrát vedli, avšak soupeř pokaždé vyrovnal, a tak se fotbalisté Zlína museli spokojit v další záchranářské bitvě před svými fandy s remízou 2:2. A to ještě měli v závěru štěstí, když hostující Koubek nadvakrát neproměnil stoprocentní šanci. „Zatímco před týdnem v Brně jsme plichtou dva body ztratili, tentokrát jsme možná jeden získali. Náš herní projev byl tentokrát horší. Ale Hradec byl těžším soupeřem než Zbrojovka," přemítal kouč Ševců Pavel Vrba.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Matěj Koubek z Hradce Králové a Vachtang Čanturišvili ze Zlína.

Článek

Zlínského kouče mrzel vyrovnávací gól Východočechů na 2:2 osmnáct minut před koncem. „Bohužel jsme nepokryli hlavičkujícího Vašulína," vadilo mu.

Zlíňané už poněkolikáté nedotáhli do úspěšného konce zápas, který se pro ně vyvíjel dobře. „Kluci možná už mají nějaký blok. Jsme si vědomi složité situace, v níž se nacházíme. Až příliš často remizujeme. A my musíme začít vyhrávat. Jen po třech bodech se můžeme posouvat v tabulce výš," uvědomuje si Vrba.

Hned ale dodal, že fotbalisté Hradce Králové jsou venku nebezpeční. „Jejich způsobu hry víc vyhovují utkání u soupeřů, kde spoléhají na brejky a využívají volných prostorů po stranách," vypozoroval.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Daniel Vašulín z Hradce Králové se raduje z gólu.

Střetnutí se možná mohlo vyvíjet jinak, kdyby videorozhodčí neodvolal ve 35. minutě trefu mladého zlínského záložníka Slončíka na 2:0 kvůli ofsajdu. „On teprve sbírá zkušenosti. Musíme s ním mít trpělivost. Učí se, a tak si dá už asi příště větší pozor a zatáhne se při takovém přečíslení o půlmetr zpět," uvedl Vrba na adresu teprve osmnáctiletého mládežnického reprezentanta.

Útočník Libor Kozák, autor druhé branky Ševců, po závěrečném hvizdu litoval, že jeho gól opět nepomohl jeho mužstvu k vítězství. „Jsem samozřejmě zklamaný, že jsme nezískali všechny body. Před námi je ale pořád ještě hodně zápasů. Chce to ovšem začít vítězit," měl i on jasno.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalový útočník Libor Kozák ze Zlína.

Střelce tří jarních gólů Zlína štvalo, že se jeho celek po změně stran hodně zatáhl. „Nechali jsme Hradeckým na hřišti příliš mnoho prostoru. Oni dobře kombinovali a povedlo se jim vyrovnat. Dvakrát jsme sice vedli, avšak vzhledem k soupeřově tutovce v závěru musíme být nakonec rádi i za bod," domníval se Kozák.

Reklama

Související témata: