Hlavní obsah

Na finále poháru s Horňákem? Pro Spartu nejlepší volba, myslí si expert

Prohra 0:3 v Plzni byla posledním zápasem Pavla Vrby na lavičce Sparty. Situací pražského klubu se proto logicky zabýváme i v pořadu Přímák na Sport.cz. Bude Vrbův nástupce Michal Horňák tím, kdo obstará potřebné oživení mužstva pro finále poháru se Slováckem? „Myslím, že to je správná volba, protože by tam měl přijít člověk, který zná prostředí, zná ty kluky,“ uvažuje David Horejš ve fotbalovém studiu Sport.cz.

Sparta bude bojovat o pohár pod vedením Michala Horňáka. Je to dobrá volba? Řešíme v pořadu Přímák...Video: Sport.cz

 
Článek

Letenský klub hned v pondělí poslal do světa zprávu, že kouč Vrba již nebude u A-týmu nadále pokračovat, stejně tak jeho asistenti Zdeněk Bečka a Martin Ticháček.

Pražský celek už jistojistě skončí v lize třetí. Do posledních dvou kol a hlavně finále poháru v Uherském Hradišti však půjde se změnami v realizačním týmu.

Vrba končí ve Spartě. Bylo jeho angažmá na Letné úspěšné? Diskutujeme v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Horňák se ke sparťanskému áčku vrací po třech letech a opět v roli kouče, který má zachránit mužstvo v rudých dresech v závěru sezony.

V roce 2019 přebíral tým na šest zápasů po odvolání Zdeňka Ščasného. Spartě tehdy pomohl vybojovat konečné třetí místo za mistrovskou Slavií a třetí Plzní, když s týmem získal dvanáct bodů.

Klobouk dolů před Pavlem Vrbou, říká Josef Csaplár v Přímáku.Video: Sport.cz

Horňákovými asistenty budou Michal Špit, který má na starosti především gólmany, a Luboš Loučka, s nímž už spolupracoval u rezervního týmu ve druhé lize.

Reklama

Související témata: