Hlavní obsah

Na každou standardku jsem se těšil víc a víc, tetelil se dvougólový Vitík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dosud v první lize zaznamenal dvě trefy, svou bilanci v Jablonci vyrovnal během jednoho poločasu. Obránce Sparty Martin Vitík načal demolici Severočechů úvodními dvěma góly. Sparta zničila domácí 5:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Vitík se postaral o úvodní dvě trefy Letenských

Článek

Pražané se i v silně pozměněné sestavě naladili na odvetu 3. předkola Ligy mistrů s Kodaní vysokým triumfem.

„Sestava byla protočená, ale ukázala se na nás hladovost a v prvním poločase jsme Jablonec smetli," radoval se dvacetiletý Vitík, který byl jedním z osmi nových hráčů v základní sestavě oproti pohárovému utkání v Dánsku.

„Dozvěděli jsme se o tom den před zápasem, trenér nás na to na tréninku dopředu upozornil. Všichni jsme šanci chytili za správný konec," těšilo ho.

Ač stoper, skóroval dvakrát. Ve 12. a 27. minutě, pokaždé po rohovém kopu. „Při prvním gólu jsem šel do prostoru, který mi určil trenér Louka (Loučka), přišel tam balon a dal jsem gól. Druhou situaci jsme rozehrávali na krátko. Vycítil jsem, že by mohl míč přijít na zadní tyč, tam šlo spíš o intuici," popsal své trefy, kterými trestal děravou defenzivu Severočechů.

„Na každou naši standardku jsem se pak těšil víc a víc, protože jsem samozřejmě měl v hlavě, že bych chtěl dát další gól. Kdybych dal hattrick, byl bych moc rád, ale asi mě to úplně trápit nebude. Jsem rád za tři body," pověděl.

Pětigólový první poločas Sparta naposledy v nejvyšší soutěži na hřišti soupeře předvedla v červnu 1948 v Žilině. Nyní ho po 75 letech zopakovala v Jablonci, který díky koncertu v úvodní půli rozmetala.

„V prvním poločase jsme Jablonec smetli, byli jsme ve všem lepší. Ve druhé půli už vysoké vedení bohužel bylo v podvědomí, to už nikdy není takové, aniž byste to chtěli," řekl ke druhé části zápasu, který s parťáky nakonec 0:1 prohrál.

Už v úterý Spartu čeká odveta 3. předkola Ligy mistrů s Kodaní. „Myslím, že jsme dobře naladění, ale samozřejmě se to ukáže v úterý na hřišti, tam leží pravda," uzavřel.

  Slavia - Plzeň dnes 19 : 30
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.