Hlavní obsah

Na Sigmu přijede Sparta. Policie chystá rozsáhlé manévry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než 12 tisíc lidí se chystá na nedělní zápas posledního kola základní části Fortuna ligy mezi domácí Sigmou a pražskou Spartou, který se bude hrát v 15 hodin na Andrově stadionu v Olomouci. Policie ho vyhodnotila jako rizikový, a proto chystá rozsáhlé bezpečnostní opatření, do kterého se zapojí složky z celého kraje. Sportu.cz to v pátek řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: SK Sigma Olomouc, Sport.cz

Andrův stadion

Článek

Do opatření jsou podle ní zařazeni policisté pořádkové služby, včetně pořádkové jednotky, dále policisté služby kriminální a dopravní policie a rovněž policisté z antikonfliktního týmu a strážníci Městské policie Olomouc.

„Policisté budou monitorovat příjezd fanoušků do Olomouce a pohyb po městě, a to před zahájením i po skončení zápasu. Jsme v úzkém kontaktu s oběma fotbalovými kluby a pořadatelskou službou na stadionu,“ uvedla mluvčí.

Jde zejména o preventivní opatření, jehož cílem je zajištění veřejného pořádku ve městě, bezpečnost občanů a také plynulý a bezpečný provoz na silnicích nejen ve městě, ale i na příjezdových komunikacích směrem od Prahy do Olomouce. „Apelujeme jak na fanoušky, tak širokou veřejnost, aby všichni důsledně dbali našich pokynů,“ dodala Zajícová.

Poslední vstupenky, které byly k mání, zmizely z online prodeje v pátek ráno. Do prodeje se teoreticky ještě mohou dostat vstupenky z případných nezaplacených rezervací, kterých je aktuálně zhruba 120. Klub to uvedl na svém webu.

Na Andrově stadionu, jehož kapacita je 12 451 míst, je tak vše připraveno k tomu, aby byla překonána nejvyšší návštěva v rámci samostatné české ligy. Dosavadní rekord byl vytvořen v roce 2000, kdy utkání Sigmy proti Spartě vidělo 12 160 diváků. „Devadesát vstupenek nebylo z bezpečnostních důvodů do prodeje zařazeno,“ dodal mluvčí olomouckého klubu Jiří Fišara.

Reklama