Hlavní obsah

Na skok do Prahy a zpět na sever. Sparta by měla navrátilce poslat znovu na hostování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Stále vysoko přes 30 hráčů figuruje v přípravě fotbalové Sparty na novou sezonu. Trenér Brian Priske o víkendu potvrdil, že první řez do kádru přijde logicky ještě před soustředěním v Rakousku, na které Letenští odcestují ve středu. Klub potvrdil dřívější informace Sport.cz, že v týmu na nadcházející ročník nezůstane Dominik Plechatý, stejně tak by se měla situace vyvinout s Matějem Polidarem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Polidar během prvního tréninku v rámci letní přípravy před startem sezony 2023/2024. V pozadí asistent Luboš Loučka.

Článek

Oba zmínění hráči se vrátili do Sparty po hostování. Zapojili se od začátku do letní do přípravy, k vidění byli v pátek v úvodním přípravném utkání proti Jihlavě. Čtyřiadvacetiletý Plechatý odehrál ve stoperské trojici první poločas, o rok mladší Polidar odkopal na pozici wingbeka druhé dějství.

Další pokračování ve Spartě však nejspíše nepřijde. Jak Sport.cz informoval v úterý, Plechatý dostal svolení zapojit se do přípravy Liberce, kde v minulé sezoně hostoval a byl jedním z klíčových obránců. Naskočil do 32 dvou ligových utkání, odehrál přes 2 800 minut. Na podzim se také dočkal pozvánky do seniorské reprezentace.

Návrat na sever Čech má čekat také Polidara. Jen ne do Liberce, ale do sousedního Jablonce, kde hbitý křídelník zasáhl v uplynulém ročníku do 30 duelů a vstřelil v nich sedm gólů. Zájem ze strany Jablonce je, finální dohoda včetně všech administrativních povinností však na stole ještě není.

Řez kádru Letenských ale bude jistě daleko větší. Kdo s týmem odcestuje do Rakouska, bude jasné ve středu nejpozději krátce po poledni. Menší či větší otazník visí například nad dalšími navrátilci z hostování Filipem Součkem, Martinem Suchomelem, Matějem Rynešem či Václavem Sejkem.

Uvidí se také, koho si trenérský tým pod vedením Priskeho ponechá z mladíků z B-týmu. Řeč je o Ondřeji Kukučkovi, Lukáši Váňovi, Nelsonu Okekem, Danilu Kaštánkovi, Amatku Cissém, Adamu Goljanovi nebo Tomáši Schánělcovi. Lednové soustředění ve Španělsku absolvoval z uvedené skupiny Goljan, Kukučka a Kaštánek původně v nominaci byli, do kempu nakonec nenastoupili. Největší jarní vytížení pak získal stoper Patrik Vydra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Plechatý ze Slovanu Liberec.

Sparta zatím oznámila příchod tří posil. Z Brna dorazil ofenzivní záložník Michal Ševčík, z Jablonce gólman Jakub Surovčík. Ve francouzském Toulouse pak klub našel Srba Veljka Birmančeviče. Další přípravné utkání odehraje Sparta v pátek už v Rakousku proti Dinamu Záhřeb, další týden bude následovat klání se srbským celkem Čukarički a generálka s belgickým Anderlechtem.

Reklama