Hlavní obsah

Nadějná zpráva pro Spartu. Snad nastoupím už v pondělí, věří Krejčí a je rád za každé ráno bez bolesti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhá herní pauza, psychicky náročné období. Zdravotní stav Ladislava Krejčího mladšího se ale zlepšuje a fotbalová Sparta by ho už za pár dní mohla vyslat do ostřejšího zápasu.

Foto: AC Sparta Praha

Kapitán Sparty Ladislav Krejčí mladší na soustředění ve španělské Marbelle.

Článek

Marbella (od našeho zpravodaje) - Kapitán Letenských poskytl na soustředění ve španělské Marbelle deníku Právo a webu Sport.cz obsáhlý rozhovor, zde je jeho první část.

Jaký je aktuálně váš zdravotní stav?

Jsem v plném tréninku, do zápasu jsem ještě nezasáhl, taková byla domluva. Ale v příštím přátelském utkání, tedy v pondělí proti Salcburku, už snad nastoupím. Problém s klouby trvá půl roku, dlouho se nevědělo, co přesně mi je. Strašně moc jsem toho objezdil. Každodenně jsem však pracoval a konečně se cítím o mnoho lépe.

Ladislav Krejčí či Ondřej Čelůstka absolvují trénink po utkání se Stuttgartem v oddělené skupiněVideo: Jiří Lizec, Sport.cz

Omezovalo vás zranění i v běžném životě?

Každou chvíli. Na hřišti jsem moc času nestrávil, první měsíce jen v posilovně. O to pro mě byla celá situace horší. Aniž bych byl na trávníku, bolelo mě to takovým způsobem, že jsem neměl moment, abych o zranění nevěděl.

Období muselo být těžké i po psychické stránce.

Bylo těžké tak dlouho doufat a věřit. Jak ale říkám, teď je vše lepší, jsem rád, že o zranění vím jen někdy. Na hřišti se navíc děje hodně věcí kolem, které musím vnímat. Jsem šťastnější a snažím se dostat zpět do fotbalových návyků. Strašně mě těší, že mohu znovu takto přemýšlet.

Cítíte se tedy lépe než na podzim, kdy jste zasáhl do dvou ligových duelů, ale pak znovu mířil na marodku?

Tehdy jsem hrál s omezením. Pod prášky, abych bolest otupěl. Touha vrátit se byla opravdu velká, ale bohužel jsem znovu narazil. Teď všichni bereme situaci jinak, proto se také můj start plánuje déle.

Jarní část fotbalové Fortuna ligy začíná poslední lednový víkend. Je možné, že do zápasu v Olomouci naskočíte stoprocentně připraven?

Start ligy v hlavě mám, ale po tom, co se stalo na podzim, jedu přípravu den ode dne. Dlouhodobé cíle si nedávám, jsem rád za každé ráno, kdy se vzbudím a necítím bolest. Prášky už naštěstí nepoužívám vůbec. Půlroční pauza mě samozřejmě bude určitou dobu provázet, potřebuji do hlavy dostat blok, abych do všech věcí nechodil bezmyšlenkovitě. Ve všem jsem na dobré cestě.

Reklama