Hlavní obsah

Nádherné akrobatické číslo veterána zařídilo Pardubicím bod. Celkem pěkný gól, smál se Černý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Branky Pardubic? Tak ty bývají poslední dobou jednoduše výstavní. Na několik gólových parád z minulých utkání v podání Dominika Janoška úspěšně navázal i Pavel Černý. Jeho překrásný volej přes hlavu již ve 3. minutě otevřel skóre utkání proti Baníku Ostrava, po němž se nakonec body dělily za remízu 1:1. 38letý matador ale opět ukázal, že i přes svůj věk má Východočechům stále co nabídnout. „Letěl balon, tak jsem do toho intuitivně kopnul. Pak jsem viděl na videu, že z toho byl celkem pěkný gól,“ culil se kapitán Východočechů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Černý z Pardubic.

Článek

„Nevím, jestli je to nejhezčí gól, který jsem kdy dal. Povedly se mi i jiné, například nedávno v derby s Hradcem," připomněl svoji první trefu v sezoně, která by také snesla ta nejpřísnější měřítka krásy, forvard s přezdívkou Rum. Ten zatím v probíhajícím ročníku Fortuna ligy zapsal tři zářezy, ve Pardubicích ale věří, že ještě zdaleka neřekl poslední slovo. „Ať má roků, kolik chce, tak umí. Určitě se do konce sezony z jeho strany ještě dočkáme nějaké lahůdky," věštil David Mikula, jenž šéfoval lavičce Východočechů kvůli absenci Radoslava Kováče, který byl před týdnem v Olomouci vyloučen.

Kováč tak celé utkání naplno prožíval na tribuně. Emoce tekly proudem, bývalý reprezentant se několikrát i hlasitě projevil. Bylo jasné, že by si přál, aby mohl být s týmem jako obvykle. „S Radkem jsme ale nějaké věci samozřejmě řešili. Komunikoval s ním kondiční trenér," přiznal Mikula, že distancovaný hlavní kouč se i tak pochopitelně zapojil do zápasového dění.

Znovuzrozené Pardubice v šesti jarních duelech získaly devět bodů, poraženy odešly jen z ligové premiéry na zrenovovaném domácím stadionu proti Slavii (0:2). Během utrápeného podzimu přitom devítibodové hranice dosáhly až v patnáctém utkání. Výsledkový i výkonnostní posun Kováčovy družiny tak musí být zřetelný snad úplně každému. „Práce, kterou jsme odvedli přes zimu, nese ovoce. Soupeře pravidelně přehráváme, dostáváme se do šancí, dáváme góly. Z téhle cesty nesmíme uhnout," motivovaně prohlásil Černý.

Nejen jeho pak těší akvizice hosta ze Sparty Praha, Floria Nity, který se okamžitě zařadil mezi opory Pardubic. 35letý Rumun i proti Baníku předvedl několik slušných zákroků a inkasoval pouze od Cadua z pokutového kopu.. „Strašně rád jsem ho tu přivítal. Přinesl v bráně klid, cítíme takovou pohodu, že když je šance, tak nás podrží. Kvituji, že je tady, naši důvěru splácí svými výkony," ocenil výkon svého kolegy Černý.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice